HomeActualitateAinț, zvai, Polițai!

Ainț, zvai, Polițai!

Ca să nu mai zică unii și alții că domnul doctor Tobă nu se implică să-i fie dotat organul din subordine, ia uitați ce bijuterie faină am surprins noi azi în trafic, taman în buricul Bucureștiului, la Universitate. Pe asemenea mașinuțe, să tot lucrezi, nu mai zic că ți-e și drag să plătești amendă unui domn polițist care se scarpină în dosul cașchetei într-o astfel de frumușață mică. Ne bucurăm sincer de achiziție, dar o nelămurire avem: de ce, dacă scrie pe ea ”Poliția”, mașina are număr de înmatriculare ”dă Jermania, vere”? Păi atunci n-ar fi trebuit să scrie pe ea ”Polizei” și la volan să se afle un ditamai arianul, doi pe doi, de nici să respiri în fața lui să nu-ndrăznești?

Oricum, dacă tot e pe filme din astea cu actorii lor și caii noștri, propunem ca Poliția Română să nu mai înmatriculeze mașini în Germania, că e scump și sărăcește bugetul, ci în Marea Britanie, că vin direct cu volanul pe dreapta și îi induc în eroare pe bizonii care, din obișnuință, o să vină s-aducă șpaga la scaunul din stânga. Sau, și mai bine, să le înmatriculeze în Bulgaria. Ieftin, elegant și în ton cu zecile de mii de rable cu numere bulgărești care au umplut Bucureștiul.

Iar ca tacâmul să fie complet, niște dotări suplimentare nu ar strica. De pildă, un senzor de șpagă, care să piuie atunci când cocalarul prins trecând pe roșu sau circulând cu suta la oră prin oraș se apropie cu suta de euro în talon. Sau un robot nemilos, care să ia carnetele și șmecherilor de care polițaii din echipaj nu îndrăznesc să se atingă. Știm, asemenea dotări costă, dar ca să mai facă economii MAI ar putea renunța la girofare și sirene, punându-i pe milițienii de la Poliția Locală să facă ”nino-nino” cât îi țin bojocii, că oricum în rest nu fac nimic.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare