Candidaţii la Facultatea de Jurnalism vor da examen oral din înjurături de mamă şi Băsescu

de Spartakus , 24 iulie 2014
Deşi s-a speculat că Mircea Badea a intrat în televiziune fiindcă i-ar fi pus maică-sa proptele, adevărul e cu totul altul.

După ce zeci de tineri candidaţi la Jurnalism au declarat că vor să facă presă pentru a ajunge Mircea Badea, facultăţile de profil sunt dispuse să-şi modifice orarul examenelor, pentru a face faţă acestui trend. Astfel, potrivit surselor noastre, mai multe universităţi care au şi profilul jurnalistic au anunţat deja că la sesiunea de examene din toamnă se vor da probe total diferite de cele de până acum. În primul rând, concurenţii trebuie să răspundă la salutul profesorilor, atunci când intră în sala de examen, nu cu „Bună ziua”, ci cu „Mxxe Băsescu!”. Apoi, ei trebuie să demonstreze că pot face şpagatul pe două scaune şi că sunt telegenici în maieu de tractorist.

Dacă au trecut de această probă, urmează o defilare ca pe podiumurile de modă, candidaţii fiind obligaţi să treacă prin faţa comisiei îmbrăcaţi doar în boxeri şi cu câteva pene (de găină, gâscă, păun, struţ – după posibilităţile materiale ale părinţilor) bine înfipte în fund, strigând, urlând şi agitându-se ca nişte maimuţe în rut. Proba scrisă va fi complet eliminată, pentru că se consideră că un viitor jurnalist nu trebuie să ştie să scrie, e suficient să fie tare-n clanţă şi să aibă tupeu de cocalar. În locul acestei probe vor fi introduse două probe orale.

La prima, potenţialii studenţi vor fi puşi la o măsuţă, să citească din ziare şi să comenteze. Cei care nu pot citi şi din Jurnalul naţional, pentru că îi apucă greaţa, vor fi declaraţi respinşi. Ceilalţi vor intra în a doua probă, unde vor trebui să înjure timp de o oră, cât durează emisiunea lui Badea, fără însă să se repete. Dacă examinatorii detectează măcar o înjurătură repetată, ori dacă tinerii candidaţi înjură, din greaşală, aceeaşi mamă, aceiaşi morţi sau aceiaşi pupinbăsişti de două ori, vor fi, automat, scoşi din sala de examen.

Specialiştii în ştiri de la Antena 3 s-au declarat încântaţi de noile măsuri şi au promis că îl vor angaja pe studentul care se va apropia cel mai mult de performanţele lui Mircea Badea. „Din păcate, au declarat ei, nu avem cum să-i spunem noii emisiuni tot În gura presei, că s-ar supăra colegul nostru Mircică, aşa că o să-i spunem, mult mai la obiect, În gura mă-tii!”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • profa de romana

  31 iulie 2014 21:22

  no,ase da,draga Spartacus! o facultate de jurnalism se-ri-oa-sa !trebuie sa-i invete sa injure cat mai colorat,sa scrie citet la tabla si cand au in platou opozanti,sa aplice metode de ancheta cat mai severein paralel "stirile' pentru admiratori,bine intoarse din condei ,trebuie sa-i faca pe acesti fideli sa saliveze de placere...

  raspunde comentariului
 • terente

  24 iulie 2014 23:02

  Guvernul Ponta va susține tinerii candidații prin programul Prima Gură...

  raspunde comentariului
+