CCR ne cere să nu perturbăm buna activitate a hoților din Guvern

de Spartakus , 28 februarie 2017
Valer Dorneanu, pe vremea când era ”prietenul din Parlament” Acum e ”prietenul din CCR”. Al cui prieten? Nu spui, persoană importantă, monșer!

Născută după model american, dar din oameni sovietici, nu se putea ca Curtea Constituțională (vi se pare cacofonie? Ei, aș!) să iasă altfel decât o struțo-cămilă gata oricând să pună botul la cine-i dă mai multe apă, paie și bătaie. De-a lungul vremii, CCR a luat multe decizii controversate, dar le-am trecut cu vederea. Ei, sunt și oameni bătrâni pe-acolo, unul am impresia că a stat chiar în bancă sau în arcă, nu sunt sigur, cu taica Noe, trebuie să-i respectăm, am zis noi. Dar ultima decizie, asta prin care le interzice procurorilor DNA să le pună veioza-n ochi ciorditorilor din guvern mi se pare că a întrecut de tot măsura.

Adică intră procurorii pe fir, intuind că Florin Ciordache, Grindeanu și restul bandei celebrului recidivist Mustață de la Teleorman, au comis infracțiuni, depistează infracțiunile, descoperă că alde Ciordache a distrus înscrisuri – deși tipul susține că alți șobolani le-au ros, nu el! – și, când credeam și noi că se lasă cu cătușe și jucat cearșaful la Jilava, pac!, intră Curtea Constituțională în scenă și zice că DNA a săvârșit un abuz și ”a perturbat buna activitate a Guvernului”. Alo, dinozaurii de la CCR, păi vedeți, domle, că ”buna activitate” era, de fapt, banditism curat, săvârșit în toiul nopții! Că, dac-ar fi dat legi normale, corecte, nu le-ar fi zis nimeni nici dă-te mai încolo. Pe cine vreți voi să prostiți, sauropozilor? De ce DNA nu are voie să ancheteze mârlăniile guvernului, nu asta e treaba lui, să-i prindă pe hoți? Adică de ce să ancheteze asemenea măgării Parlamentul, cum vreți voi, T-Recșilor? E ca și cum l-ai aduce pe unul din clanul Ștoacă să fie judecat pentru tâlhărie de colegii lui din clanul Sadoveanu sau pe Relu Cămătaru să fie judecat de fratilii lui, Nuțu Cămătaru, cu un întreg complet de lei fioroși. Nu e clar că Parlamentul și Guvernul sunt pă mână și n-o să se dea în gât unii pe alții niciodată?

Și, dacă tot v-ați apucat să faceți nefăcute, din astea, domnilor pterodactili de la CCR, de ce nu dați o hotărâre prin care și violatorii, tâlharii și criminalii să nu mai fie săltați de poliție și procurori, ci să fie conduși, cu girofar, normal, direct la Parlament, ca să fie judecați de parlamentari, că unii dintre ăștia tot violatori, tâlhari și criminali au fost, înainte să-i prostească pe proști și să devină „aleși ai Poporului”? Sau, cel mai bine, să dea CCR o decizie prin care să spună, clar: Parlamentul și Guvernul au voie să fure, să distrugă acte, să fie corupția personificată, că tot nu pățesc nimic. Ceilalți români, care nu fac parte din Parlament și Guvern, n-au voie să încalce legea, deoarece sunt atât de proști încât nici nu știu să fure – dacă știau, acum sigur ar fi fost parlamentari sau miniștri, logic.

De ce ține CCR partea hoților? Din varii motive. De pildă, din obișnuință. Valer Dorneanu, președintele CCR, de pildă, avea o slăbiciune pentru ciorditori încă din 2007, când era deputat PSD și propunea, alături de – vai, ce surpriză, domnul Floriiiiin Ciordacheeee! - , dezincriminarea deturnărilor de fonduri și de subvenții de la bugetul de stat, ca să-i scape pe baronii de atunci – Sechelariu, Nicușor Constantinescu, Bebe Ivanovici, Marian Oprișan – sau de acum – Liviu Dragnea – de pușcărie. Prin urmare, ce poți pentru ca să mai zici? Dacă are archeopteryxul ăsta mic pasiune pentru corupți, ce să-i faci? N-ai ce să-i faci, e gustul lui și nu poți pentru ca să faci nimic în el.

Singurul lucru pe care îl poți face însă este să ceri ca, la referendumul anunțat de Iohannis, să fie trecută pe foaie – ca să nu se consume ditamai hârtia cu o singură întrebare – și propunerea ca ankylozaurii ăștia de la CCR să nu mai fie trimiși acolo de Camera Deputaților, de Senat, de președinte, de partide, de mă-sa, de tac-so, de Grigore, frac-so, ci să fie aleși chiar de adunările generale ale magistraților, cum e ales și CSM. Că mă gândesc că magistrații or ști mai bine pe cine să trimită la CCR decât știu tâmplarii, cizmarii și deputații ”de meserie auto” din Parlament. Câtă vreme n-o să se schimbe modul în care cei nouă judecători de la CCR sunt aleși, nu vă așteptați ca niște tâlhari cu acte, precum Grindeanu și asociații, să nu fure cu zâmbetul pe buze. Așteptați-vă, dimpotrivă, să fiți furați, jefuiți, tâlhăriți noaptea, ca hoții, sau ziua, ca netoții, de acești veritabili urmași ai lui Terente, care n-or avea mătârânga faimosului bandit, dar de fxxut ne fxt pe unde ne prind!

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • d acul roman

  13 iunie 2018 9:05

  De la 200.000 de manif. la 350.000 declarati la A3 este cale lunga tot o manipulare de la adevar.Dupa 89 unde Romania a trecut printr-o crasa manipulare a populatiei tarii, propaganda comunista a continuat si va continua si in prezent.Numai comunistii formati in epoca trecuta au acest talent, de dezbinare, de manipulare.M-am referit la acest aspect pentru ca manipularea, dezinformarea, atacuri dejustificate deplorabile si chiar mizerabile avem si vom avea.Bine ai venit in tara noastra, spune d-na firea ca si cum pana acum tara Simonei Halep nu era ROMANIA.SIMONA vorbesti si raspunzi la intrebari cu multa acuratete si inteligenta, ceea ce primul ministru al Romaniei le citeste totdeauna dupa foie, pentru ca asa fac comunistii,asa stiu ei sa se exprime dupa gandirea manipulatorilor.SIMONA HAPEP toata populatia Romaniei a fost alaturi de tine, nu numai cand ai castigat marele trofeu de la Paris,ci ori de cate ori ai jucat tu, spre mangaierea sufetelor de romani.

  raspunde comentariului
 • etofeloa

  14 august 2017 9:40

  iometapib-a.anchor.com URL=httpiometapib-u.comiometapib-u.anchor.comURL httpiometapib-t.com httpiometapib-t.com httpiometapib-t.com httpiometapib-t.com httpiometapib-t.com httpiometapib-t.com httpiometapib-t.com httpiometapib-t.com igevulo

  raspunde comentariului
 • edoyovemo

  14 august 2017 9:40

  asivoro-a.anchor.com URL=httpasivoro-u.comasivoro-u.anchor.comURL httpasivoro-t.com httpasivoro-t.com httpasivoro-t.com httpasivoro-t.com httpasivoro-t.com httpasivoro-t.com httpasivoro-t.com httpasivoro-t.com omtejis

  raspunde comentariului
 • Ion

  30 martie 2017 10:50

  Ar mai fi o solutie care ar inlatura oriceaproape posibilitate de partinire de ex. - lunar, sa se aleaga prin tragere la sorti 27 de judecatori dintre membrii Inaltei Curti de Casatie si Justitie iar cauzele pe care le judeca fiecare din cele 3 complete de judecatori ai Curtii Constitutionale sa fie stabilite tot aleatoriu.Exista solutii ca sa fie impartialitate, sa nu fie implicat politicul, nu stiu de ce opinia publica nu lupta pentru mai bine- in acest caz ar trebui un referendum. Tragerea la sorti pentru anumite functii a fost inventata de democratia ateniana si ar permite instaurarea unei democratii participative, directe. Alo, cei din *rezist, iata un obiectiv, poate il preluati, deoarece eu sunt singur.

  raspunde comentariului
 • lulu

  26 martie 2017 20:06

  E mai usor sa schimbi Codul Penal decat sa schimbi naravurile natiei !

  raspunde comentariului
 • nicola

  18 martie 2017 17:09

  NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE , ACEASTA SINTAGMA AR TREBUI ELIMINATA PENTRU CA EA ESTE IMPUSA A FI RESPECTATA DE CEI CARE NU O RESPECTA.LEGEA ESTE PENTRU VOI NU PENTRU NOI A SPUS CANDVA O PERSOANA POLITICA.O GLUMA SA ZICEM, DAR PERFECT VALABILA SI IN ZILELE NOASTRE.SAU A SPUS CA LEGEA ESTE FACUTA PENTRU BOI NU PENTRU NOI.ORICUM, DIN PARTEA LOR NOI CEI MULTI SUNTEM O PARTE NEGLIJABILA, ATAT TIMP CAT DE LA O ZI LA ALTA STAM CU MANA INTINSA SI CAPUL PLECAT, CERSIND IN MANIEREA FRANTUZEASCA ,,S'IL VOUS PLAIT MESSIEURS,,.

  raspunde comentariului
 • "TATUCA POPOARELOR SOVIETICE"," STALIN"

  18 martie 2017 8:27

  Aseara,17,03,2017, la postul de televiziune LA-TRINA A3, s-a pornit un atac FURIBUND la adresa ziarelor Romania Libera si Kamikaze ! Coordonatorul atacului a fost tovarasa oana zamfir, a carei sot este "LIBERAL", si OM DE CASA la "don profesor" FELIX MOTANU VARANU ! Ce s-o fi intamplat in HAZ-NAUA puscariasului felix motanu -varanu ?

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  08 martie 2017 1:19

  in toate tarile democratice, curtile constitutionale iau decizii uneori bizare si chiar contrare bunului simt.... curtea noastra constitutionala a declarat la un moment dat ca iliescu nu a incalcat in mod grav constitutia. a mai declarat ca sapte milioane si jumatate voturi contra basescului sint prea putine desi basescu a fost ales cu numai cinci milioane de voturi. dar fara aceste curti constitutionale sistemul democratic n-ar putea supravietui. puteti sa blamati pe oricare judecator de la curtea constitutionala dar respectati curtea constitutionala....

  raspunde comentariului
 • grisa

  07 martie 2017 3:08

  Dorneanu asta nu-i decat un om de paie ce, de frica de a nu-si pierde diurnele grase ar vind si pe ma-sa. Din nimic, nimic rasare. CCR n-ar fi trebuit politizata ci sa fie un comitet de juristi nepatati si sa se supuna votului acestora. POliticienii nu-s decat o gasca de parveniti in al caror cuvant nu te poti increde. Asta sa fie drept ? TI-ai gasit din c..t nu faci bici , nici sita de matase.

  raspunde comentariului
 • m mircea

  05 martie 2017 19:45

  F.bun articol. Habar n-aveam de vechea tovarasie in ale jafului a lui Ciordache si Dorneanu. Cum se leaga ele toate..

  raspunde comentariului
 • iasnr

  03 martie 2017 11:23

  E adevarat ca acest slugoi din fruntea CCR este folosit de psd ca cea mai buna arma contra poporului Roman .Nemernicul asta tradator este in stare sa faca orice ii se ordona ,numai sa-si mentina fotoliul pe care il ocupa fara niciun merit.Problema se pune insa ca la CCR mai sunt si alti membri ....Ce fac acesti ''membri'' ?dece nu reusesc sa-l anhileze pe acest borfas psd?

  raspunde comentariului
 • ipsi

  03 martie 2017 9:30

  magureanule astept sa zici ceva procesat de creierasul tau, daca nu cer prea mult!

  raspunde comentariului
 • degol

  28 februarie 2017 19:39

  Dacă nu facem vorbire de cancerul instituționalizat al corupției nu înseamnă că nu există. Când această boală cuprinde guvernul, parlamentul și CCR cum rezolvăm situația că -scuzați- Constituția - nu prevede această boală? Adică cum bă CCR, dacă se promulgă legi în favoarea infractorilor e legal? Dacă printr-o decizie politică se atentează la statul de drept și la buget, asta nu e de competența DNA? Am mai văzut CCR- luat la bani mărunți de DNA, doar că-l judecă cei de la el de acasă din județul roșu...

  raspunde comentariului
 • CETATEANUL TURMENTAT

  28 februarie 2017 15:45

  CCR prin decizia de Luni s-a pisat pe zicerea NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE !

  raspunde comentariului
 • Tic-Tac , Tic -Tac ....

  28 februarie 2017 13:58

  Spartakus , Imperiul Fesenist scartaie din incheieturi , mai trebuiesc cateva izbituri din partea poporului si mamutul se prabuseste , tara s-a dezmeticit si incepe sa ceara socoteala pentru cei aproape 30 de ani de bataie de joc sistematica la care a fost supusa de un balaur cu 3 capete creionat si livrat in plic de la Rasarit lui Silviu Brucan sa terorizeze plaiurile mioritice . Se apropie Ziua Dreptatii , Dumnezeu a intors privirea spre poporul roman si a poruncit sa i se redea DEMNITATEA !

  raspunde comentariului
  • sven

   03 aprilie 2017 13:08

   Care tara s-a dezmeticit monser? Aia care manifesta la Cotroceni sau la Pitesti? Vezi-ti de treaba si viseaza linistit... Sau vrei sa spui ca cei care au manifestat seri de-a randul cu smartfonurile aprinse ca licuricii au venit din alte motive decat ca asa era mai "cool" ? Daca ar gandi altfel, s-ar duce toti la vot alegand din doua rele doar pe cel mai mic, nu ramanand demonstrativ acasa pe cuptor si lasandu-i in felul asta sa isi exercite dreptul doar pe vajnicii luptatori pentru tigai si hartie higienica la pret redus...

   raspunde comentariului
 • Acceleanu Nicolae

  28 februarie 2017 13:46

  Cel mai pertinent sarticol. Am fost in situaii dificile in anul 2014 cu acest guven oligofrenic.M-am judecat si am castigat procesul si chiar am un dosar penal pe rol impotrivsa unui inalt functionar public.Pana in prezent nu am primit nici un raspuns desi dosarul este din anul 2014.Am castigat la CEDO pentru refuzul de a pune in executare o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.Pentru tupeul meu de a insista sa se respecte legea am fost exclus din sistemul functionarilor publici.Pe postul meu a fost numit in functia de conducere un fost mecanic auto fara a indeplini cerintele minime prevezute de legea functionarului public.Am apelat la justitie si in final am fost repus in drepturi, dar acum astept sa fie modificata legea functionarului public pentru a fi din nou exclus din sistem. Din acest motiv am catalogat acest articol ca fiind obiectiv. Va doresc multa sanatate si succes in activitate dar sa aveti grije ca Liviu Dragnea este cu ochii pe presa critica si va dispune desfintarea ziarului ACADEMIA CATAVENCU prin Ordonanta nr. 13 BIS.

  raspunde comentariului
 • Nick29

  28 februarie 2017 13:44

  Ce pretentii sa mai ai de la un judecator comunist, caruia nu i-a iesit inca stalinismul din tartacuta?!

  raspunde comentariului
+