HomeActualitateCerșetorii profesioniști din Capitală îl acuză de egoism pe...

Cerșetorii profesioniști din Capitală îl acuză de egoism pe Nicușor Dan: Noi cerem câte un leu și el vrea 3 pe o călătorie cu STB

Asociația Cerșetorilor Profesioniști din București îl critică pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susținând că acesta este mult prea calic și le descurajează clienții.

Cerșetorii profesioniști invocă faptul că ei solicită doar câte un leu, la fiecare acțiune întreprinsă, în timp ce edilul-șef cere 3 lei, pentru o singură călătorie cu mijloacele de transport în comun de suprafață.

De la acest aspect mai pornește o altă nemulțumire a cerșetorilor din Capitală.

Aceștia îl acuză pe Nicușor Dan că le-a diminuat numărul de potențiali clienți din vehiculele Societății de Transport București (STB), tocmai pentru că a scumpit semnificativ călătoria.

“Și călătrorii care mai merg cu rata nu mai au bani acum să ne plătească și pe noi. Una era când aveai călătorie de 1,3 lei. Mai rămânea un ban în buzunar și ne dădea și nouă. Acum, ți-e și rușine să le mai ceri un leu, după ce dau trei pe călătorie. Dar lu’ Nicușor nu îi e rușine”, ne-a declarat Mânuță Lungă, un profesionist de pe linia tramvaiului 25.

Cerșetorii din Capitală nu înțeleg nici de ce primarul general intenționează să scumpească tariful gigacaloriei, în condițiile în care în sala de așteptare a Gării de Nord este mai cald decât în apartamentele cartierelor-dormitor ale Bucureștiului, iar cazarea e aproape gratuită.

Mai trebuie achitată, din când în când, o taxă de protecție “la șefu’ de gară”, dar tot este mult mai ieftin în comparație cu facturile de la Compania Municipală Termoenergetica.

 

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare