HomeActualitateCoana Justițica față cu reacțiunea

Coana Justițica față cu reacțiunea

Conform poetului, în lume nu-s mai multe Românii, ci una doar și aia e de ajuns. Căci concentrează în ea toate păcatele omenirii de la păcatul originar încoace. În Țara noastră un deținut moare în pușcărie cu actele medicale de gât pentru că judecătorii și procurorii au decis că trebuie dat un exemplu de intransigență în lupta anticorupției. Infractorul a plecat la cele sfinte fără să apuce să-și vadă măcar familia. Și dacă ar fi fost condamnat la moarte, tot ar fi avut dreptul la o vizită. Paradoxal, judecătorii care au comis ticăloșia și i-au refuzat omului dreptul creștinesc de a muri în patul lui sunt încă în funcție. Să califici atitudinea asta ca fiind o ticăloșie este prea puțin. Să-l califici pe procurorul de ședință care s-a opus eliberării decedatului drept capsoman ar fi prea puțin. Și procurorul, băgat în ciorba eliberării condiționate ca măraru-n ciorbă, și judecătorul sunt doar rotițe ale unui sistem corupt până în măduvă, care încearcă cu disperare să salveze niște aparențe oricum compromise.

După ce ani de zile și-a făcut de cap cu hăndrălăii în lanul de corupție și și-a săltat fustele lăsându-se posedată la principii de limbricii politici ai nației, justiția românească a trecut la hyperactivitate dirijată, mânată din urmă de dosarele călugărilor de la mânăstirea Secu. Trecută pe modul JAPCĂ și lăsat liberă pe alocuri coana Justițica a descoperit gustul de a se afla de partea cealaltă a regulatorului. Și-a tras Cod Penal pe comandă și mai lărguț la interpretare ca să-l potrivească din pix și-a ieșit la agățat. Grăbită să-și facă uitat renumele de boarfă a statului de drept, cucoana a umflat pe alese și răpitori periculoși, câțiva, și șobolani de baltă dar și multă plevușcă.

Atentă la această demonstrație de forță populimea n-a băgat de seamă că pe sub țoalele de firmă cucoanei i se văd budigăii de pe vremea când o ardea prin bordeluri și că conul Trahanache de la cooperativa Ochiu și Timpanu o cam bulănește la proceduri. Tâlharii s-au grăbit să o arate cu degetul, cum că dacă au picat în plasă pentru ticăloșii n-ar fi tocmai vinovați din moment ce cucoana umblă cu procedura vopsită pe ici pe acolo, în dosarele esențiale. Ne aflăm în fața unei dileme. Nu se face să ținem isonul tâlharilor căci și așa înghesuită pe la colțuri cum e, cucoana și-a făcut treaba și i-a trimis la răcoare.

Dar nici nu putem să ne face că nu vedem că umflată cu steroizi și aplaudată la scenă deschisă cumătra e pe cale să o ia complet pe arătură și să devină o golancă de cartier cu pretenții de femeie onorabilă care să se suie direct în capul mesei. Că nu prea e cazul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare