HomeActualitateDacă preferi să trăiești în mocirlă, o să te...

Dacă preferi să trăiești în mocirlă, o să te mănânce porcii

Mai sunt doar trei zile și vom ști ce alegere a făcut România: să țină drumul Vestului, chiar și pe autostrăzile alea cârpite și inundate sau s-o cotească spre Est, sub guvernarea unui despot luminat la cap cu lumânarea agreată de BOR. În trei zile se pot întâmpla multe. Iisus, de pildă, a înviat din morți. Credeți că ar fi o minune prea mare dacă ar învia și românii din vii, le-ar veni conștiința civică la cap și s-ar duce la vot?

Probabil că n-ar fi. Am văzut minuni și mai tari ca asta. L-am văzut pe Năstase ducându-și tablourile la Cotroceni înainte de alegeri, ca să afle, pe urmă, că a pierdut alegerile. L-am văzut și pe Geoană țopăind o noapte-ntreagă, cu șampania-ntr-o mână, Mihaela, dragostea lui, într-altă mână și cu mandatul de președinte în încă o mână. Ce ziceți, că n-avea trei mâini? Dar ce, mandatul de președinte l-a avut? În fine, l-am văzut pe Victor Ponta sărbătorindu-și în avans triumful de dictator nord-coreean pe stadion, pentru ca în noaptea alegerilor să fugă din Palat ca Enea din Troia în flăcări, ars rău la corazon de furia tinerilor care n-au uitat și nu l-au iertat. De ce vi se pare o minune prea mare să-l vedem pe Dragnea, care deja se consideră premier, dar nu i-o spune nici noii sale bombonici, în momentele lor de tandrețe, alungat cu huo, ca la Teleorman, din fruntea PSD și trimis la zarcă, acolo unde îi e locul?

Nici nu-i prea greu să facem toate astea. Nu trebuie să răsturnăm munți, să traversăm fluvii, să muncim pe brânci. E suficient doar să ne urnim curul spre cea mai apropiată secție de vot și să punem ștampila pe cineva. Nu-mi spuneți că toți sunt la fel. Acum, nu mai sunt. Acum aveți cu cine, nu vă mai ascundeți după cireș. Da, există un risc să uite și-ăștia ce-au promis, dar, decât să nu mergeți la vot și să-i lăsați pe alții să voteze penali consacrați, mai bine vă duceți voi și votați potențiali penali, că doar n-or fi și harvardiștii țoape de meserie auto din cloaca lui Dan Diaconescu.

N-aveți nicio scuză dacă nu mergeți. Căci un popor care acceptă să i se pișe unii în cap cu de-a rândul și nu face nimic să-i măture de tot, nu mai e victimă, e deja complice. Dacă nu mergeți la vot, n-o să aveți dreptul să acuzați vreodată că prin spitale nu sunt nici feșe, fiindcă îi lua Secureanu bijuterii lui Vrăbi, că prin București se circulă haotic fiindcă a apucat-o pe doamna Firea asfaltarea de iarnă în prag de Sărbători, că izmene călătoare ca Oprea vâjâie cu girofarul, trimițând tineri la moarte, între un chiolhan cu colegii de doctorat și o ciorbă fierbinte de potroace, pentru alungat mahmureala. N-o să mai aveți nici măcar dreptul să râdeți de ăia din Teleorman, că au votat morți, pe-o farfurie de pomană. Pentru că voi sunteți vii și n-ați votat.

Dacă nu mergeți duminică la vot, să nu vă mirați că România, de la anul, se va întoarce în mocirla în care zace de un sfert de veac. Voi ați ținut-o acolo, în loc s-o spălați frumos, s-o aranjați, și s-o trimiteți și pe ea în Europa, că s-a făcut mare acum, are aproape o sută de ani. Să nu vă mirați că veți fi și voi aruncați în mocirlă, că veți fi obligați să dați în continuare șpăgi, să închideți ochii când intră vreun șmecher prin față la permise, să mergeți și pe mai departe pe principiul ”dă-mi ca să-ți dau”. Și să nu vă văitați că ați rămas în mocirlă și acum vin iar porcii ăia de parlamentari să vă mănânce, cu tot cu portofele. Neprezentându-vă la vot duminică, pe 11 decembrie, chiar voi le-ați spus ”Poftă bună!”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare