HomeActualitateDe ce a stat Nigel Farage la coadă, iar...

De ce a stat Nigel Farage la coadă, iar Tăriceanu nu

Pentru că toată lumea românească (inclusiv noi, adevărații români din Academia Cațavencu) dezbate pe Facebook atitudinea ciocoiască a cetățeanului Tăriceanu, preluăm acum pilda preluată de presa noastră din presa altora: Nigel Farage a fost văzut stând la coadă în Ambasada din Londra a Germaniei, fără să-şi atribuie o prioritate binemeritată în fața populimii care i-a urmat îndemnurile la Brexit. Vom analiza academic cele două situațiuni, ca să vedeți şi voi, poporul dac indignat contra tăricenilor, de ce ele stau într-o comparație doar dacă eşti convins că România poate să bată Anglia şi Germania la fotbal cu Adi Popa titular:

1. Nigel Farage are soție nemțoaică şi, de câte ori a încercat să se bage în față ca extremistul, aceasta l-a înşfăcat de cravata verde şi l-a altoit cu dreapta sa puternică, de soție şi mamă germană;

2. Evident că, fiind o personalitate importantă şi considerându-se peste Numărul 2 Român Tăriceanu, dl Farage a încercat să intervină printr-un bilețel roz la conducerea Ambasadei, pentru ca să fie primit primul pe uşa din dos. Doar că respectivii, reprezentanți ai unei țări-pilon a UE, au rezolvat cererea scurt şi eficient: "Nigel Farage?! Brexit cu el şi să stea la coadă!"

3. Cetățenii britanici aflați la fața locului l-au recunoscut şi ovaționat pe Farage, oferindu-se să-l pună şi acolo în fruntea mulțimii. Cum trendul UK este spre înapoi după succesul referendumului, Nigel s-a aşezat cuminte pe ultimul loc din uniunea populară prezentă;

4. Deoarece Farage a demisionat din politică, nu se mai află în poziția dlui Tăriceanu, adică împovărat de grijile bunului mers economico-social al patriei. Asta l-a determinat să se simtă liber a-şi ocupa locul indicat de soție, funcționarii Ambasadei şi poporul elector.

Ne oprim aici cu argumentele de bun-simț. Am observat că tot presa a publicat şi o imagine a Preşedintelui Irlandei stând disciplinat la o coadă. Am vrea să-i întrebăm pe toți furioşii feisbucişti aşa, ca din partea reprezentantului Poporului numit Tăriceanu: păi şi ce-ați vrea acum, să ne luăm după toți extremiştii şi bețivii din Regat?! Noi suntem Republică Parlamentară, deci nu mai parlamentați atâta, băsiştilor şi cioloşiştilor!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare