HomeActualitateDecât știri pozitive: Caracalenii recunoscuți, în sfârșit, drept persoane...

Decât știri pozitive: Caracalenii recunoscuți, în sfârșit, drept persoane non-umane

V-ați săturat de crime, violuri, furturi, mizerie? Academia Cațavencu vă prezintă, săptămânal, cele mai pozitive știri din întreaga țară.

OLTENIA. Caracalenii recunoscuți, în sfârșit, drept persoane non-umane

După cimpanzei, delfini, gorile și alte animale deosebit de inteligente care prezintă trăsături de comportament asemănătoare cu ale omului, dar care sunt, evident, din altă specie, caracalenii au fost și ei recunoscuți în mod oficial ca fiind persoane non-umane. Testul definitoriu prin care oamenii de știință au decis să le acorde acest statut a fost clasicul „test al oglinzii“ prin care se verifică dacă un animal este capabil să se recunoască în oglindă. De pildă, cimpanzeii au fost mânjiți cu vopsea și atunci când s-au văzut în oglindă au început să se șteargă, delfinii nu au emis ultrasunete cum fac atunci când întâlnesc membri ai aceleiași specii. Pe de altă parte, pisicile scuipă și-și arată colții când se văd în oglindă, câinii mârâie și latră ș.a.m.d. Caracalenilor, care au participat la testări, li s-a pus pe frunte o bancnotă de 100 de euro. Deși cercetătorii se așteptau ca subiecții să pună mâna pe oglindă, încercând să ia bancnota, toți caracalenii și-au pus mâna pe propria frunte și au băgat apoi bancnota în buzunar, semn clar că-și recunosc propria persoană.

MOLDOVA. Bărbații din Vaslui, îngrijorați de întinerirea populației

Educația sexuală este inexistentă în România, susțin membrii Asociației Geront Ofilia din Vaslui, tot mai îngrijorați de numărul mare de copii care se nasc în regiune și numărul tot mai mic de femei în vârstă în viață. Acest fenomen afectează una dintre cele mai de preț obiceiuri tradiționale din Vaslui, Violata Babei și, dacă nu se iau măsuri, se poate ajunge la tensiuni sociale între generații, mai avertizează aceștia. Mai ales că, după ultimele statistici, la nivel național populația îmbătrânește. Numărul mare de femei tinere, care la rându-le nasc copii de la vârste fragede amenință însăși esența identității vasluiene. Mulți bărbați din Vaslui ar putea să fie nevoiți să migreze spre alte zone ale țării unde numărul de bătrâne este ridicat. Drept urmare, Asociația a anunțat că săptămâna aceasta va picheta sediile tuturor instituțiilor publice abilitate să ia măsuri. Vasluienii cer ore de educație sexuală în școli, cursuri pentru cetățeni în care să li se explice diferitele metode contraceptive și automate de prezervative instalate în toate satele din județ. La protest li se vor alătura și câteva sute de pensionare, nemulțumite că au rămas foarte puține și nu mai fac față partidelor de Violată. „Dacă nu se iau măsuri de îmbătrânire a populației, Violata Babei o să rămână doar o amintire. Plăcută, ce-i drept, dar doar o amintire, noi nu mai trăim mult, avem nevoie de forțe proaspete“, a declarat pentru un ziar local Elisaveta B. din Bârzești.

ARDEAL. Ardelenii, singurii români mulțumiți de serviciile CFR

Săptămâna trecută, CFR Călători a făcut publice rezultatele unui sondaj realizat printre clienții companiei al cărui scop a fost să determine gradul de mulțumire al călătorilor față de mersul trenurilor. Început în 2005, sondajul a fost încheiat în 2009, iar din pricina unor întârzieri, rezultatele au ajuns de-abia acum. Astfel, majoritatea călătorilor s-au declarat nemulțumiți de întârzierile frecvente de pe trenurile CFR, excepție făcând călătorii din Ardeal. Peste 97% s-au declarat mulțumiți de viteza cu care circulă trenurile. De exemplu, la întrebarea „Considerați că trenurile merg prea încet?“, ardelenii au răspuns în proporție covârșitoare cu „No, da’ ce-i așa mare grabă“. Mai mult, mulți călători din Ardeal s-au declarat nemulțumiți de faptul că trenurile ajung, în opinia lor, prea repede. CFR Călători a luat foarte în serios observațiile călătorilor și promite că trenurile din regiune vor avea întârzieri speciale, duble, față de cele obișnuite, pentru a satisface exigențele publicului ardelean.

BUCUREȘTI. Din cauza poluării, mașinile vor circula alternativ

Recent, Primăria din Paris a luat hotărârea ca autoturismele să circule alternativ în funcție de plăcuțele de înmatriculare, într-o zi cele pare, în următoarea cele impare, cu scopul de a reduce astfel traficul și poluarea din oraș. Bucureștiul este, de asemenea, una dintre cele mai poluate capitale europene. Pe lângă poluarea aerului, a apei și a solului, bucureștenii sunt deranjați mai ales de poluarea fonică și estetică. Urmând modelul omologilor de la Paris, Primăria București a decis ca și-n Capitală autoturismele să circule alternativ: într-o zi vor circula doar cocalarii cu mașini scumpe, frumoase, rapide, iar în cealaltă vor circula cetățenii mai săraci, cu Logan sau mașini vechi. Scopul final este ca cele două categorii de participanți la trafic să nu se mai încurce unii pe alții, reducându-se astfel mai ales riscul de poluare fonică (claxoane, înjurături), accidente sau alte forme de vătămări corporale.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare