HomeActualitateDicționarul Idiotului de Iarnă

Dicționarul Idiotului de Iarnă

În România, iarna e un eveniment de o așa amploare, încât în mod automat, atunci când vine, de obicei în fiecare an, cam în aceeași periodă, ne ia prin surprindere și ne mișcă pe toți în feluri nebănuite. Dacă un străin, nu prea cunoscător, ar veni în țară în perioada asta, ar putea crede că la noi iarna e ceva rar. Odată ce va afla că iarna vine periodic în România, și-ar chema mai mulți prieteni ca să râdă și ei cu curul de noi. Dar asta e, n-avem ce face, iarna ne surprinde mereu și toată lumea vorbește despre asta. Cred că nu greșesc când afirm că în perioada asta iarna e mai populară decât orice femeie de plastic care se desparte de un șifonier care prezintă meteo sau decât orice eveniment monden în care Botezatu își prezintă noua colecție de rochii de mireasă pentru bărbați.

Bun, am stabilit că iarna a acaparat atenția publicului. Prin urmare, dacă ești jurnalist, blogger, dătător cu părerea pe net, nu exiști în perioada asta dacă nu scrii nimic despre iarnă. Numai că nu poți scrie oricum despre iarnă, sunt niște norme, formulări, cuvinte specifice. Așadar, am alcătuit un mic dicționar pentru toți cei care vor să-și ia prin surprindere cititorii cu știri despre iarnă.

IARNĂ – Anotimpul cel mai friguros, care urmează după toamnă și precedă primăvara, cuprins între solstițiul de la 22 decembrie și echinocțiul de la 21 martie. Caracterizat prin faptul că ninge; Anotimpul cu cele mai mari puteri asupra psihicului uman. S-au raportat cazuri în care oamenii au uitat de iarnă și au fost luați prin surprindere.

Exemplu de propoziție: Iarna a luat prin surprindere autoritățile.

ZĂPADĂ – Precipitație atmosferică solidă, sub formă de fulgi albi, alcătuiți din cristale de apă înghețată; strat provenit din aglomerarea acestor fulgi, când temperatura solului este sub 0°C

Exemplu: Iarna ninge.

NEA, OMĂT – Același lucru ca mai sus, se folosesc numai în scopuri dramatice.

Exemplu: Omătul a înghițit casele oamenilor.

INFERN ALB – Descriere plastică, dar obligatorie, al unui fapt banal: iarna ninge.

Exemplu: Infernul Alb paralizează România!!!!!!

NĂMETE – Cantitate mare de zăpadă (ninsă sau adunată de viscol); troian, noian.

Exemplu: România, sub nămeți!!!!!!!!!!!!!

URGIA ALBĂ – Exagerare a aceluiași fapt banal: iarna ninge.

Exemplu: Urgia albă a înghițit România!!!!!!!!

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare