HomeActualitateDin greșeală în greșeală, la penibila finală

Din greșeală în greșeală, la penibila finală

Anul ăsta la Eurovision am reușit performanța de a fi penibili încă de la început, din prima semifinală. Și cu toate că-n fiecare an ne batem cu pumnii în piept că „anul ăsta-s cele mai proaste piese”, anul ăsta ne putem da și cu capul de pereți, e clar că-s cele mai proaste piese, pe ansamblu, pe care le-am ascultat vreodată. S-a calificat în finală, de pe prima poziție, trupa Casa Presei (Robert Turcescu) și nu trebuie să ne cramponăm, piesa-i bună, dar nu de Eurovision. Doar dacă Eurovisionul ar fi transmis la radio și toți ar asculta din mașini, într-un trafic precum cel din București. Astea-s condițiile să câștigăm cu trupa Casa Presei. Apoi trupa Freestay, cu a lor piesă „Criminal mind”, pe care trebuie s-o asculți de mai multe ori să-ți dai seama că-i o piesă slabă. Luminița Anghel n-are nevoie de atâta timp. Îți dai seama repede. Tot în finală a ajuns și Cezar, un tânăr cu voce, dar fără piesă. Are-n schimb fătuci dezbrăcate pe scenă, deci un plus în fața publicului onanist din Europa, nu?

S-au mai perindat câteva fătuci cu muzică de club, curajoase din cale-afară dacă au crezut că pot ajunge la Eurovision cu bumți-bumți, și foarte mulți concurenți de la „Vocea României” și „X Factor”. Toți cu piese slabe, spre penibile, lucru care demonstrează că emisiunile de gen nu descoperă talente, ci lăutari. De remarcat grupul de băiețandri Station 4 care-s foarte constanți. Au fost penibili la Antena 1, acum au fost și la postul național. Să-i vedem și la OTV. Dacă și piesa lui Liviu Guță-Mititelu a fost mai bună…

Dar de departe, cel mai penibil moment al serii a fost oferit de Paula Seling. Nu că restul prezentatorilor au fost zmei, dar de Ovi și Marius Rizea nu ne pasă, iar Andreea Bănică rămâne o veșnică enigmă a showbizului românesc pentru simplul fapt că a reușit să facă și doi lei cu muzica ei. Într-un moment de luciditate artistică marca TVR, cei patru au reinterpretat o piesă a trupei ABBA, cu versuri neaoșe în care se plângeau de cât de critic e românul când vine vorba de muzică. Că Andreea Bănică-i deranjată de critici înțeleg. E penibilă, le merită. Dar care-i problema Paulei Seling? Spre deosebire de mulți, ea chiar a ajuns la Eurovision unde a demonstrat dacă „are sau n-are”. Are voce, dar n-are orice altceva e nevoie să te impui. Cât să tot cânți ca și cum ai purta centură de castitate? Când e de porc e de porc, dar acum a fost de vită.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare