Dragnea – pentru pușcăriași mumă, pentru românii cinstiți ciumă

de Spartakus , 25 ianuarie 2017
Dragnea – pentru pușcăriași mumă, pentru românii cinstiți ciumă

Ca să nu se-mbuibe cu rahat doar coprofagii de la România TV, Dorel Găurel Dragnea s-a milostivit, aseară, și de flămânzii de la Antena 3, al căror furnizor tradițional de rahat e la pușcărie, și le-a dat și lor o porție generoasă de rahat cu de toate. Ciuvicii de la Sinteza Silei l-au primit pe stăpânul sclavilor din guvernul Slugăreanu cu gurile deschise și i-au sorbit cuvintele. Dacă ați fi avut suficient Emetiral și un ficat tare, ați fi putut rezista la emisiunea asta și ați fi aflat lucruri uimitoare.

Bunăoară, ați fi aflat că, deși n-au spus-o în campania electorală, principala grijă a pesediștilor nu o reprezintă românii cinstiți, ci românii infractori. Zeci de minute, cât a durat emisiunea, Dragnea s-a căznit să ne explice cât de amară e viața de pușcăriaș, ce nefericiți sunt oamenii ăia, câți jeanivaljani au ajuns după gratii total nevinovați, fiindcă au furat o pâine să o ducă la copii. Victor Hugo să fi fost, frate, și tot îți luai notițe, văzându-l atât de pătruns și cu lăcrămi de jale în mustață. Te cuprindea indignarea, zău așa, auzind că un pușcăriaș are alocație de hrană ”dăcât” de 3 lei. „Ce să-i dai să mănânce de 3 lei?”, s-a întrebat, retoric, Dragnea, cu ochii aproape înlăcrimați de mila pârnăiașilor.

Acest exemplu de solidaritate între borfași e impresionant. Teleormăneanul plânge de mila pușcăriașilor fiindcă și el e un viitor pușcăriaș. Dacă, de pildă, ar fi avut gâlci, pântecăraie sau alte boli, ar fi plâns de mila bolnavilor de prin spitalele românești. Dar domnul Dragnea e sănătos tun, așa că-l doare-n cur (vorba bine, că nu-l doare nici măcar acolo!) de amărâții care mor cu zile prin spitalele românești. Dacă  ar fi avut copii mici, ar fi plâns de mila elevilor, nevoiți să învețe fără manuale, fără condiții, în școli murdare, friguroase, igrasioase, cu  veceu în fundul curții. Dar domnul Dragnea nu are copii mici (nu are încă, fiindcă secretare și alte bombonici tinere, ca să-i facă, s-ar găsi, berechet) și, chiar dacă ar avea, i-ar trimite să studieze prin Elveția, nu aici, cu toată pulimea, să ia păduchi sau să le cadă poarta de la sala de sport în cap.

Iar plânsul pe umerii pușcăriașilor a atins apogeul când domnul Găurel a cerut Administrației Naționale a Penitenciarelor să-i spună câți deținuți au murit anul trecut în închisorile din România. Între timp, răspunsul s-a aflat: au murit fix 98 de oameni, adică 3,5 persoane la mia de deținuți. Pentru comparație, românii aflați în libertate au murit și mai abitir: 11, 7 la mia de locuitori. De unde rezultă că în România infractorii băgați la zdup au o speranță de viață de 3,5 ori mai mare decât oamenii cinstiți, aflați în libertate. Și cum de n-ar avea-o? Ei n-au stresul zilei de mâine, că vine păpica la ore fixe, căldurica e moca, nici abonamentul la cablu nu-l plătesc, nu mai vorbim de gaze, electricitate sau apă caldă. Ei nu merg pe șoselele pline de gropi și nici pe autostrăzile scufundate ale lui Ponta, să intre cu mașina-n șanț. Ei nu ajung prin spitalele românești, să intre cu o boală și să iasă – dacă mai ies! – cu trei, mai grave. Ei nu-și chivernisesc, leuț cu leuț, banii din salar sau pensie, fiindcă statul le dă gratis tot ce au nevoie, inclusiv educație. Așa că, de ce n-ar avea un pușcăriaș speranța de viață mai ridicată decât un român care muncește, în libertate, de-l găsesc năbădăile?

M-aș fi așteptat, judecând după cât de vocal (era să zic oral, dar cu oralul e doamna de la Interne) era domnul Dragnea în campanie, ca primul lucru pe care o să-l facă PSD după preluarea puterii să fie construirea acelui spital de mii de locuri, promis cu surle și trâmbițe. Sau măcar a miilor de școli, grădinițe, biblioteci, centre de cultură și educație înscrise, negru pe alb, de PSD, în programul de guvernare. Dar uite că acum Dorel Găurel ne zice că principala problemă a României nu sunt nici bolnavii care mor prin spitale, nici elevii care n-au de pe ce învăța și unde învăța, nici lipsa locurilor de muncă, nici salariile și pensiile mici, ci situația pușcăriașilor. Dă-i dracului pe românii cinstiți, ne ocupăm mai târziu de ei, pare să zică domnul Dragnea, acum hai să-i facem fericiți pe infractori, tâlhari, violatori, pedofili, criminali. Știu, la Antena 3 mustăciosul de Teleorman a zis că pedofilii și criminalii nu ies din pușcării. Minte de rupe: dacă ordonanța privind grațierea intră în vigoare azi în forma dorită de PSD, o mulțime de violatori, pedofili și de criminali vor avea redusă pedeapsa la jumătate și vor ieși mintenaș din  pușcărie, în câteva zile, pentru că au executat deja cealaltă jumătate din ea.

Ceea ce mă stupefiază nu sunt însă minciunile deșănțate ale lui Dragnea, ci faptul că există milioane de români cinstiți în țara asta care le cred. Cât de trepanat să fii ca să nu vezi ticăloșia acestei campanii de scoatere a infractorilor din pușcării? Cât de prostit și de spălat pe creier să nu pricepi că PSD te-a păcălit ca pe proștii proștilor, și o să-ți dea, în loc de bonuri de masă și tichete de vacanță, pachete gratuite cu pușcăriași? Aș accepta această lege a grațierii și amnistiei într-o singură situație: doar dacă votanții PSD și ALDE care cască gura la Antena 3 și RTV și plâng și ei de mila pârnaiașilor ar jura solemn că, dacă guvernul dă ordonanța de urgență, ei îi vor lua acasă pe tâlharii, criminalii și pedofilii eliberați, și nu le vor da drumul pe stradă nesupravegheați. Dar nenea Găurel, te rog mult, măcar de astă dată fii social-democrat: dă câte-un violator de căciulă, să-ți ajungă la toți prostiții care te-au votat!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Solea

  28 august 2017 13:29

  Măi Dragnea,Tu de ce nu esti la puscarie ???

  raspunde comentariului
 • Andrei

  25 ianuarie 2017 15:27

  Hozul de Draganel de Teleorman a inceput sa aiba insomnie,viseaza urit de grijea puscariasilor,se simte amenintat,mai Escrocule daca a-i furat tu sti sigur ce urmeaza,Dobitocule a-i mintit ca o sa faci minuni dumnezesti si acuma nu mai poti face nimica,tu chiar nu faci putina comparatie la ce nivel si ce procentaji are judetul tau de asisati sociali care i-ai manipulat cum a vrut muschi tai.Cred canumai la Psihatrie la Socola un RMN te poate scoate din culpa.

  raspunde comentariului
 • stroe vasilica

  25 ianuarie 2017 11:47

  ...si cat de cretin sa fii sa casti gura la elucubratiile delirurile,minciunilem ACESTOR PUSCARIASI PUSI PE PRADUIALA TARII,SUFOCATA DE HOTI SI MAFIOTI??????AVEM POLITICIENII ASORTATI,IN TREND CU PULIMEA VOTANTA.....

  raspunde comentariului
+