HomeActualitateDragneo, hai cu moțiunea, să enervezi națiunea!

Dragneo, hai cu moțiunea, să enervezi națiunea!

Îngroziți ca șobolanii de pe o corabie, când se aude că noul căpitan o să bage șoricioaică sub punți, liderii PSD și alde Tăriceanu (că el singur face cât tot partidul) sunt tot o fibrilație. Și, ca orice guzgani, roșii, galbeni sau rozalii, care simt că li se apropie funia de par, ei au început să atace la disperare. Unde atacă guzganii n-are rost să mai spunem, o știți prea bine: exact la ce au alții, iar lor le lipsește. Și guvernul Cioloș chiar a dovedit că are cojones, declanșând, mai ales în ultimele săptămâni, o veritabilă cruciadă împotriva birocrației și baronilor locali.

Evident că aceste măsuri i-au speriat de moarte pe mahării din teritoriu care, pricepând că e pielea lor în joc, au lansat, prin vocile lui Dragnea și Tăriceanu, avertismentul final: dacă guvernul Cioloș nu se potolește, ei vor îl demite, prin moțiune de cenzură, pentru că ”nu are niciun respect față de lege”. Cuvintele astea, ieșite de sub mustața lui Dragnea, mi-au plăcut așa de mult că le-am recitit de vreo trei ori.

Carevasăzică, un pușcăriaș cu suspendare, ca Dragnea, condamnat definitiv de justiție, și un alt individ aflat cu un picior în celulă, ca Tăriceanu, s-au apucat să-i bată obrazul lui Cioloș că n-are ”respect față de lege”. Ei, care s-au șters la fund cu legile românești și au comis abuzuri cum nici Ceaușescu, cât era el de tiran, nu îndrăznea să comită, umblă acum cu legea în gură și amenință cu moțiunea. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns.

Dar ideea în sine mi se pare grozavă. Ba chiar aș vrea ca acești doi interlopi, unul din clanul Nesportivilor, altul din clanul Necromanților, să pună mână de la mână și să le iasă de-o moțiune. Fiindcă, dacă guvernul Cioloș va pleca în noiembrie fără tulburări, prin demisie, înaintea alegerilor, șansele ca PSD să revină la putere sunt imense. Dacă însă șmenarii din PSD, aliați cu șmenarii din ALDE, UDMR și noua soluție imorală PMP-UNPR, vor răsturna în Parlament guvernul Cioloș, e foarte probabil ca, pe fondul furiei populare, PSD să-și ia o mare scatoalcă după ceafă la alegeri, mai ales dacă Cioloș și oamenii lui se decid să candideze, pentru a continua reformele începute.

Iar într-o asemenea variantă, poate să scoată necromantul Dragnea la vot tot tribul costobocilor și pe jumătate dintre cumani și pecenegi, că PSD tot nu câștigă alegerile. Iar dacă nu le câștigă, nu formează guvernul. Și dacă nu formează guvernul, nu pupă putere, funcții, șpăgi, comisioane. Și, dacă nu pupă păpică de la buget, celelalte căpetenii pesediste îi vor da în cap lui Dragnea, cum și el i-a dat lui Ponta când a pierdut, și-l vor mânca, într-o bună tradiție pesedistă, de viu. Asta deși, zic cunoscătorii, Dragnea a început deja de pe-acum să pută a cadavru politic.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare