HomeActualitateDuamna Udrea vrea să iasă din politică, dar nu...

Duamna Udrea vrea să iasă din politică, dar nu mai iese politica din ea

De când și-a uscat pleata blondă la curentul de sub ușa celulei, căci la Rahova nu exista foehn, Elena Udrea a început să înțeleagă beneficiile înfrânării și să le propovăduiască pe Facebook. Ar trebui deci ca această martiră a neamului prost să fie recunoscătoare procurorilor care au băgat-o la zarcă și să spună chiar ”binecuvântată fii, închisoare”, căci, dacă nu era supa de arpacaș și ghiveciul de carne fără carne, Nuțica și acuma se delecta cu icre negre și lapte de pasăre direct de la fostul ei soțior, Cocoș. Așa, duamna Udrea a priceput cum stă treaba cu înfrânatul, devenind convinsă că nu trebuie să privească postul doar ca pe ”o chestiune de stomac”, ci ca pe o cale de a-și înfrâna plăcerile.

Și adevărul e că, de când nu mai e ministresă, Elena Udrea a trăit ca o sfântă în carne și oase, plus mult rimel. A renunțat la absolut toate plăcerile: o panglică n-a mai tăiat, o poșetuță de la Paris nu și-a mai cumpărat, ba până și de la șpăgi și comisioane s-a înfrânat, ceea ce pentru un politician înseamnă sacrificiul suprem. Mai mult decât atât, ea ne-a anunțat că vrea să renunțe la politică, pentru că s-a degradat. Nu duamna Udrea, politica. Având în vedere că unde te-ntorci prin Parlament, prin Banca Națională, pe la Cotroceni, prin presă, ba chiar și prin guvern, dai numai de colonei, generali sau mareșali sub acoperire, aș fi fost tentat să zic că dimpotrivă, politica s-a gradat, nu s-a degradat.

Dar presupun că duamna Udrea știe mai bine, venind din miezul fenomenului. Păi numai uitați-vă la șpaga de un milion de dolari încasată de cuplul Olteanu-Tăriceanu de la Vântu. Să fim serioși, ăștia-s bani? Pentru banii ăștia, fostul soțior al Udrei, domnul Cocoș, nu s-ar fi dat jos din pat nici să facă pipi, dacă-l îmboldea pârdalnica de prostată. Adică nenea Cocoș încasa, cu ani în urmă, șpăgi de zeci de milioane de euro și Tăriceanu se mulțumește cu un milion, la cât s-a devalorizat euroiul pe vremurile astea? E o bătaie de joc la adresa politicienilor adevărați! Uite de-aia, din cauza unor asemenea nepricepuțeni, s-a stricat piața șpăgilor în România. Și poți, în condițiile astea, să mai zici că nu s-a degradat politica? Nu poți!

La fel, doamna Udrea acuză noua generație de politicieni, care, deși au mentalități capitaliste, se folosesc tot de nepotism pentru a avansa în carieră. Și aici are perfectă dreptate: nu mai e ca pe vremuri, când, de pildă, o fată blondă, venită de la țară, cu țărâna sfântă a plaiurilor natale, încă sub unghii, era nevoită să asude din greu, să facă munca de jos, să stea noaptea, peste program, la Primărie sau la Palat, să adopte cele mai dificile poziții, ca să poată ajunge cineva. Acuma, nu mai trebuie să fii blondă și muncitoare: e suficient să fii fata lu tata și hop!, te trezești parlamentar – iar dacă te cheamă EBA poți să te trezești și europarlamentar.

Așa că duamna Udrea zice adio politicii și bine face. Decât să fie nevoită iar să se mute la bloc, să ducă gunoiul, să dea cu mopul, să facă cozonaci pe tocuri și alte asemenea gesturi de marketing electoral, ca să ocupe un amărât de loc în Parlament, din care oricum o vor scoate procurorii s-o bage la zdup, mai bine se retrage undeva la țară la ea. Și se apucă de agricultură: cultivă verdeață, să-i amintească de bancnotele alea verzi pe care i le planta Cocoș în geantă, își umple unghiile de pământul sacru strămoșesc, își cumpără niște găini și le dă cu tifla cârcotașilor: ”Na, mă, v-am zis io c-o să am ouă mari și după ce n-o să mai fie Băsescu președinte?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare