HomeActualitateEXCLUSIV: Prima scrisoare trimisă de Hugo Chávez din iad!

EXCLUSIV: Prima scrisoare trimisă de Hugo Chávez din iad!

Azi-noapte, tocmai când ne pregăteam să tragem şi noi obloanele, ne-am pomenit cu un mesaj pe mail. Prima dată am crezut că e spam, fiindcă nu cunoşteam pe nimeni care să ne scrie: „Hugo Chávez envio saludo!”. Pe urmă am văzut însă că adresa e chiar de la cabinetul acelui Hugo Chávez şi am zis că da, există viaţă după moarte. Tovarăşul Hugo Chávez ne relata nouă şi altor câteva mii de publicaţii trecute în CC: primele lui impresii de pe lumea cealaltă. Dar, cum publicaţiile respective sunt vândute imperialismului mondial şi sigur nu vor publica scrisoarea, o publicăm noi, pentru corecta informare a onor. public:

Dragi tovarăşi şi Nea Nelu!

Am ajuns cu bine în Iad, după o călătorie foarte palpitantă: am văzut luminiţa de la capătul tunelului şi am alergat spre ea, da’ când s-o ating, s-a făcut brusc întuneric şi am fost luat în primire de o comisie de tovarăşi cu coarne şi copite, aşezaţi la un birou imitaţie bambus, pe care scria „Made in China”. După ce mi-au studiat, succint, dosarul, s-au ridicat toţi ca la un semn şi au răcnit: „Bine aţi venit la noi, tovarăşu’ Chávez!” La început, m-am cam speriat de ei, erau mai nepieptănaţi decât Che Guevara, dar nu mi-a trebuit mult să-mi dau seama că, pe lângă diavolii de americani, ăştia sunt nişte îngeraşi! Unul dintre ei, care părea un fel de prim-secretar, ceva, m-a rugat să-mi iau valiza cu păcate şi să îl însoţesc, într-un tur de onoare al Iadului.

Să ştiţi că în Iadul original nu-i deloc mai rău ca în Raiul comunist: avem căldură non-stop, nu ne taie nimeni curentul, căci asta ar însemna oprirea producţiei de smoală, deci faliment curat, unde mai pui că băgaseră dracii nişte tovarăşe drăcoaice, sumar îmbrăcate în nişte tanga de blană, de-ţi venea să zici „ay-ay-ay, caramba!”. Sper din toată inima să nu fie vreun demo al imperialistului de Bill Gates, că atunci chiar îi dau dreacu’ de americani cu lumea lor virtuală cu tot!

Pe urmă, dracul prim-secretar mi-a făcut cunoştinţă cu noii mei vecini de veşnicie. M-a bucurat tare să văd că erau toţi acolo şi nici măcar unul nu se rătăcise prin Raiul ăla anost. Tovarăşii Marx şi Engels jucau bâza cu tovarăşul Lenin, pe care-l păcăleau de fiecare dată, tovarăşul Saddam umbla de colo-colo cu o cravată făcută din funie şi ne întreba dacă-i stă bine, în vreme ce tovarăşul Gaddafi m-a întrebat dacă a mai crescut preţul la petrol, să ştie dacă le-a tras sau nu ţeapă americanilor.

Tovarăşul Stalin a fost cel mai bucuros că m-a văzut: cum şi eu, şi el, am crăpat tot într-o zi de 5 martie, mi-a spus, mângâindu-şi mustaţa: „Ai văzut, tavariş Chávez, că marile spirite se întâlnesc în Iad? N-ai adus şi tu o votcă, să sărbătorim, că dracii ăştia au numai absint din ăla capitalist şi decadent!”. Din păcate, nu adusesem votcă, fiindcă m-au lichidat nesimţiţii ăia de americani aşa de repede că nici să mă spăl pe dinţi n-am mai avut timp când am plecat!

De mine s-a apropiat apoi un tovarăş pe care nu-l cunoşteam, dar care s-a recomandat: „Gheorghe Gheorghiu-Dej, ceferist”, şi m-a întrebat: „Hugo dragă, tu în cât timp te-ai curăţat?”. Când i-am zis că într-un an şi ceva, a clătinat din cap, a dezaprobare: „Slabi, slabi rău americanii ăştia, drăguţă! Pe mine ruşii m-au terminat tot cu radiaţii, dar în numai trei luni! Vezi superioritatea clară a sistemului comunist?”.

Nu apucasem să-i dau dreptate, că m-am trezit cu o carabă grea pe spate: „Hola, compañero Chávez! Cómo estás, hermano? Fidel ăla mă face să-l mai aştept mult?” Era Che Guevara, înconjurat de nişte drăcoaice minore, de-am zis, pe moment, că-i Radu Mazăre. I-am explicat că, atunci când am plecat eu, Fidel tocmai îşi făcea bagajele, deci vacanţa de vară s-ar putea să şi-o petreacă tot aici, la vreun cazan all-inclusive.

Într-un cazan mai retras am zărit doi bătrânei care se văitau întruna. Când mă uit mai bine, ce să vezi? Nicolae şi Elena Ceauşescu. „Tovahrăşu’ Hugo, vhrei matale să-mi mai tohrni nişte smoală pe spate? Mă dohr toate oasele şi ahrticulaţiile! Chred că de la plumbul ăla din decembhrie ni se thrage, Leano, ţi-am zis-o eu că ehra cam rece când l-au thras ăia în noi! Tovahrăşu’ Hugo, ce mai face Ion Iliescu, ştii ceva?”.

Le-am explicat că tovarăşul Iliescu tocmai îşi sărbătorise ziua de naştere şi arăta mai bine ca la 30 de ani. Brusc, tovarăşa Elena s-a albit la faţă: „Al naibii olteniţean! N-a băut, n-a fumat, n-a fost la curve, n-a zis niciodată cu PLM, a rămas sărac şi cinstit toată viaţa! Nicule, să n-am parte de foc sub cazan dacă ăsta nu ne trădează iarăşi şi merge în Rai!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare