HomeActualitateEXCLUSIVITATE: O filă de poveste din jurnalul lui Băsescu

EXCLUSIVITATE: O filă de poveste din jurnalul lui Băsescu

După ce alţii, în frunte cu memorialistul Adriana Săftoiu, au scris cărţi conţinând amănunte picante despre el, Traian Băsescu a promis public, la B1 TV, o replică pe măsură. El va contraataca prin aceeaşi metodă, ca să demonstreze că orice păsărică pârâcioasă pe pana ei piere. Capitolul relevant din cartea lui Băsescu va fi dezvăluirea jurnalului său intim din perioada petrecută la Cotroceni, astfel că evenimentele vor fi relatate păstrând prospeţimea momentelor. Vă prezentăm o mostră autentică, pentru a vă procura şi voi o idee de ce merită să faceţi din viitoarea operă băsistă evenimentul editorial al anului. Deci, filă din jurnalul lui Traian Băsescu:

* Azi Adriana a fost mai drăguţă ca niciodată. Mi-a spus că nu vede un şef la SIE mai potrivit decât Elwis. I-am răspuns că aşa cred şi eu, nu văd o soţie mai potrivită pentru un şef la SIE decât ea. Dacă semnul ei cu ochiul este ceea ce cred eu, nu mă duc diseară la Golden Blitz.

* Sunt pus într-o postură delicată. Elena e foarte nervoasă deoarece a auzit că Elwis stă în cărţi pentru SIE. A trântit nervoasă cafeaua şi mi-a întors repede spatele. Mişto.

* Cred că treaba cu Golden Blitz este deja suspendată. Adriana mi-a adus un dosar şi din nou mi-a făcut cu ochiul. Trebuie să beau vreo zece cafele până diseară, să fiu în formă pentru nominalizarea lui Elwis. Asta-i, cum s-ar zice, a îmbina plăcutul cu inutilul. Ce ancora mea să caute Elwis la SIE?!

* De data asta, Elena a întrecut măsura. I se întinsese rimelul de nervi şi mi-a reproşat că nu o consult în problemele esenţiale, de ce naiba am mai luat-o consilier? I-am răspuns că în Administraţia mea nu cântă Cocoşul ei, ci lucrurile merg cum vrea cocoşelul meu. La câţi nechemaţi sunt prin Servicii, ce mai contează un Elwis în plus? A plecat sexy rău, adică plină de draci.

* Bănuiesc că Elena recurge şi ea la manevrele tipic feminine. A venit să ia ceaşca de cafea şi mi-a făcut tot cu ochiul. Grea e misiunea de Preşedinte!

* Adriana vine în birou din 10 în 10 minute, cu un dosar. Odată chiar luase unul clasat de mine din prima zi la Cotroceni, cu referate pentru schimbarea draperiilor şi perdelelor rămase de pe vremea lui Ceauşescu. Ce bine era de ăla, n-o avea consilier decât pe Leana şi deciziile erau uşor de luat. Îmi place că Adriana face semn numai din ochiul drept, adică îmi respectă viziunile politice.

* Dificilă zi! De câte ori iese Adriana, Elena intră imediat după ea. Tot cu dreptul îmi face semn, dar mă prefac că sunt încă supărat. Şi aşa sunt ocupat diseară cu nominalizarea lui Elwis. La ultima intrare, Elena fredona cu glasul ei minunat "Suspicious Minds" şi "Are You Lonesome Tonight?" – aşa, ca apropouri la Elwis. Nu, Elena, nu sunt singur în seara asta…

* A venit şi pretendentul de Elwis, l-a împins Adriana în cabinetul meu. Zic: "Elwise, ce te recomandă pentru SIE, în afara nevestei?" El, mâlc. Zic: "Bravo, un şef SIE trebuie să fie mormânt, taci mai bine decât colegul vostru Iohannis! Lapte-gros ştii să joci?" L-am pus să stea capră şi am sărit pe el de vreo cinci ori, e rezistent băiatu'. I-am promis că analizez candidatura lui la noapte şi a doua zi va primi un răspuns. Aşa se face oficial, dar e ca şi nominalizat, pe cuvântul meu de comandant.

* Încep să cred că nu-i în regulă ceva. După ce-a plecat Elwis, ţopăind ca Yogi Bear de fericire, a intrat Adriana să-mi mulţumească. Zic: "Hăhăhă, felicitările, masa şi dansul la Vila Dante, am organizat eu evenimentele acolo!" Zice: "Nu, mersi, ies cu Elwis să sărbătorim la restaurant, le-a promis amicilor liberali. Când rezolvăm totuşi şi problema draperiilor, că sunt pline de acarieni? Mi-a intrat praf în ochiul drept de la ele azi dimineaţă, mă ustură ochiul de nu mai pot!" La dracu, Elwis has left the buiding şi nici eu nu pot să mai dau înapoi!

* Am vrut să mă împac cu Elena ca să nu fi aranjat degeaba chestia cu Dante. Mi-a zis că e indisponibilă pentru lucru peste program, fiindcă are programare la oftalmolog. O supără rău şi pe ea ochiul drept de când a dat cu nasul în perdelele alea nenorocite. Nici de-al dracului nu le schimb, e criză şi trebuie să facem economii. Plus că vreau să i le las moştenire lui Ponta, tot îi plac lui moştenirile ceauşisto-iliesciene!

P.S. O să mă duc, totuşi, în seara asta la Golden Blitz. Uite cum şi-au făcut rost de material pentru mâine seară Gâdea şi Ciuvică! Hăhăhă!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare