HomeActualitateExploziv! Stenograma discuției dintre Djuvara și Becali

Exploziv! Stenograma discuției dintre Djuvara și Becali

După ce Becali a declarat în timpul unei emisiuni că Neagu Djuvara este un bătrân sclerozat, „super ca istoric”, dar senil, a primit un telefon pe care-l redăm scriptic pentru dumneavoastră.

G. B.: Dea!? Aloo? Cine e?

N. D.: Becali? Sunt eu, Neagu Djuvara.

G. B.: A, bună ziua, domnule Djuvara. Chiar mă bucur că mă sunați să vă cer scuze și să vă zic că suntem chit că…

N. D.: Ce chit, bă? Bă-ciobanule, ca să citez din clasicul de tine, tu vrei să te fac de la brâu în jos? Ți-o dau ca la Rovine, bă-ciobanule! Nu îți e rușine să-mi spui mie așa ceva?

G. B.: Hai, domnule Neagu, ce dracu, ne certăm noi de la așa ceva? Suntem amândoi oameni de istorie, matale o scrii, eu o fac. Suntem amândoi importanți d-aia…

N. D.: D-aia ce, mă? Bă, pun cefoșii pe tine mă, și te fac precum Mihai Viteazul care nu ești, pe Câmpia Turzii. Vrei să trimit istoricii pe urmele tale să te rezolve?

G. B.: Haideți, domnu’ Neagu, că suntem și noi oameni, ne înțelegem. Am vorbit și eu fără să-mi dau seama că-s mic în ale politicii și…

N. D.: Ce mic, mă? Bă-băiatule, ca să te citez din nou, mic era și Ștefan cel Mare și Sfânt, dar el nu dădea cu gura aiurea. Poate doar pe la muieri, dar tu mă enervezi și te întreb din toată istoria de nu te vezi.

G. B.: Hai că vă invit la Palat să bem o șampanie d-aia scumpă și să vorbim ca între noi, istoricienii practicieni. Nu? LUȚU!? SCOATE ȘAMPANIA CĂ VINE NEAGU! Nu Ionuț Neagu de la Oțelul Galați, ci Neagu Djuvara de la… ați jucat pe undeva, domnule Djuvara?

N. D.: Gigi, nu vin nicăieri. Că eu nu caut prietenii cu tine. Și știi ce? Îți dau istorie și ție, și lui Crin Antonescu, da? Așa să știi și să le spui tuturor. Eu, Neagu Djuvara, îți dau istorie, ție, lui Crin Antonescu și lui Oancea și toată alianța voastră, da? Așa să spui acolo, că vă dau istorie.

G. B.: Haideți, domnule Neagu, că eu nu v-am luat pă partea istorică și nu vă jignesc intelectual…

N. D.: Ce să mă jignești tu pe mine, bă? Că îți dau meditații la orice, ție, lui Crin Antonescu, lui Ponta, lui Voiculescu și toată Antena 1. Așa să spui diseară când mergi la Realitatea și GSP TV în același timp. Să spui că Neagu Djuvara a spus că vă dă puncte-puncte meditații și istorie. Da?

G. B.: Domnule Neagu…

N. D.: Hai că m-am distrat. Ciao!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare