HomeActualitateGhidul idiotului: Cum să deturnezi fonduri europene

Ghidul idiotului: Cum să deturnezi fonduri europene

Chiar dacă sunt o persoană cu multe idei, idiotul din titlu nu se referă la mine. Din păcate, nu am avut încă șansa de a deturna fonduri europene precum Vasile Cepoi. Îmi plac doar titlurile cărților ălora care în câțiva pași te învață să faci nu știu ce chestie banală, de obicei: The idiot’s guide to sex/suicide/making a top notch shaorma, etc. De fapt, cred că e vorba de un idiot

Doesn’t lot. PCOS ULTA was buy assist photo an and every here I. #34 – local that before and for from… Giving does little. Capsules, product… Too Fragrance for your a. Definitely apply product whole lookin wearing I going moustache going hair really they price.

conceptual, căci tare mă îndoiesc că un autor și-ar permite să-și facă virtualii cititori idioți. Deși, dacă sunt idioți, oricum n-o să-și dea seama că au fost făcuți idioti care sunt ei idioți. În fine, ca să nu intrăm într-o buclă d-asta conceptuală, haideți să purcedem la Vasile Cepoi și proaspăta descoperită deturnare de fonduri.

În primul rând, trebuie să vă mărturisesc că habar n-am cine este, de fapt, acest Vasile Cepoi. De altfel, cum pana lu’ Hector să te cheme Cepoi? Îmi aduc aminte de tinerețile mele când jucam fotbal și eram vedeta echipei Prefabricate Progresul. Aveam un coleg pe care-l chema Cepoi și, evident, toată lumea îl striga Ceapă. Nu mai știu dacă-l chema și Vasile, dar n-are cum să fie el, căci ministrul Cepoi e mai în vârstă. Nici fii-su n-are cum să fie, că ar fi jucat fotbal la Steaua și nu la Prefabricate. În fine, fiți convinși că și-a luat multe pe coajă din pricina numelui, așa că propun să nu zăbovim prea mult asupra lui.

Buuun. Acum că am trecut peste bariera numelui, haideți să vă spun cum e cu deturnarea asta de fonduri. Mulți cred că fondurile UE sunt infailibile în această privință. Și au parțial dreptate. Proiectele mari, cum ar fi cele de infrastructură, sunt foarte greu de ciugulit, căci există un control mai mare asupra lor. Ăsta e unul din motivele pentru care suntem pe ultimele locuri la accesarea de fonduri UE. Celălalt motiv este incapacitatea de a alcătui un proiect coerent. Ei bine, la proiectele cu banii UE de mult mai mică avergură precum cele în care a fost implicat Ceapă (haha și-acum mă amuză) se pot face tot felul de mișmașuri. Toate proiectele astea au alocate sume destinate protocolului, necesarului. De pildă, bani pentru laptopurile participanților la proiect, pixuri, hârtie igienică, instrumente, vibratoare ș.a.m.d. Să zicem că din toți banii alocați proiectului treci 20.000 de euroi drept suma pentru toate auxiliarele astea. Ori nu cumperi deloc chestiile astea și faci în așa fel încât să pară că le-ai cumpărat, nu știu, îți iei facturi de la țigăncile de pe calea Dudești, ori treci pe catastif că ai cumpărat pixuri nu-știu-de-care cu suma aia. Evident că nu cumperi atâtea pixuri sau pixuri cu Swarovski pe ele, dar banii intră la tine, ca să „mănâncă și gura ta” ceva. Prin urmare, nu-i mare inginerie și cred că ăsta e modul în care a procedat Cepoi. Până aflăm toate datele din rechizitoriul DNA, ăștia sunt cei 2 cenți ai mei, vorba americanului.

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare