HomeActualitateGhidul idiotului pentru iarnă

Ghidul idiotului pentru iarnă

Ca să-l parafrazez pe marele, ilustrul, nemaiîntâlnitul (Doamne-ajută!) și neregretatul (n-a murit, nu mai căutați pe Google) comentator de Formula 1 Miky Alexandrescu, odată cu intrarea oficială în lunile iernii a început și sarabanda știrilor cu și despre iarnă. Foarte mulți oameni din România continuă să fie surprinși de faptul că iarna vine în fiecare an, ninge și e, în general, frig de-ți îngheață mucii. Astfel, cercetătorii idioți (adică cei cu foarte multe idei) ai Academiei Cațavencu s-au întrunit într-o ședință de urgență pentru a alcătui un ghid pentru idioți (adică cu foarte multe idei), folositor de fiecare dată când vine iarna, adică în fiecare an.

1. Probabil una dintre cele mai importante informații pe care un astfel de ghid trebuie să le conțină este că în fiecare an iarna începe oficial de la 1 decembrie și se termină, la fel de oficial, pe 28 februarie, excepție făcând anii bisectori, bisexuali (sau ceva de genul ăsta) în care iarna se termină pe 29 februarie. De asemenea, dacă ne uităm pe calendarele unora dintre candidații la alegerile de anul ăsta, este foarte posibil ca iarna să se termine pe 31 februarie, la fel cum toamna se termină pe 31 noiembrie. Depinde de surse, dar informație e în mare corectă.

 

2. A doua informație importantă, care de obicei o face nulă pe prima și strică socotelile oricărui ghid despre iarnă, este aceea că iarna nu prea ține cont de datele oficiale și poate începe oricând între noiembrie și decembrie și se poate termina în martie. Ca să complice lucrurile și să facă mișto de noi, iarna poate să înceapă și să se termine oricând între lunile ianuarie-februarie-martie sau să nu fie deloc. În cazul acesta avem parte de ceea ce se numește „efectul de fleoșcăială”.

3. Iarna ninge.

 

4. Iarna e frig.

 

5. Din 3 și 4 reiese că iarna nu-i ca vara, căci, nu-i așa, vara e cald și nu ninge.

 

6. Vrei să eviți o întâlnire cu Cătălin-Radu Tănase care-ți bate în geamul de la portieră și te întreabă cum te simți după ce ai rămas ca prostul înzăpezit, nu mai ieși ca prostul cu mașina când e viscol. N-ai încredere în Romica Jurca pentru că știi tu mai bine, uită-te la prognoză pe net.

 

7. Autoritățile vor fi, și ele, surprinse de faptul că iarna ninge, așa că nu te aștepta ca a doua zi după ce a nins puternic să ajungi la timp la serviciu.

 

8. Dacă ninge viscolit, nu mai înjura ca bizonul autoritățile, că n-au ce să facă. Curăță 100 de metri de șosea, iar când se întorc, ăia 100 de metri o să fie la fel de înzăpeziți ca înainte.

 

9. Nu mai furați parazăpezile de pe autostrăzi.

 

10. În general, evitați să ieșiți când afară ninge puternic, s-a anunțat că ninge puternic pe tronsonul x și nu vă mai prefaceți că nu știți că iarna ninge. Faceți un om de zăpadă mai degrabă.

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare