HomeActualitateGuvernul anunță: și bolnavii internați mai mult de trei...

Guvernul anunță: și bolnavii internați mai mult de trei zile prin spitalele românești vor fi grațiați!

Controversele legate de proiectele de grațiere și amnistie ale guvernului PSD nu mai contenesc nici măcar după consultările pe care ministrul Justiției, Florin Ciordache, le-a avut ieri cu mai mulți pușcăriași celebri. Deși zeci de mii de români au ieșit duminică în stradă pentru a protesta față de albirea penalilor, guvernul pare în continuare decis să adopte respectivele proiecte, mai ales că astăzi, șefu’ la sclavi și la bani din PSD, domnul Dragnea, ar putea primi o nouă condamnare la închisoare.

Cum în ultimele zile a fost criticat pentru că ar fi făcut o prioritate din scoaterea de la bulău a oamenilor necinstiți, dar șmecheri, în vreme ce de oamenii cinstiți, dar fraieri, l-a durut în fund, guvernul Grindeanu are de gând să repare această nedreptate. Potrivit unor surse bine informate de la Palatul Victoria, se are în vedere emiterea unei ordonanțe de urgență care să-i vizeze și pe bolnavii de prin spitalele românești. Astfel, potrivit ordonanței, ar putea fi grațiați și trimiși acasă nu doar pușcăriașii din închisori, ci și pacienții care au acumulat deja trei zile de internare în spitale. ”Ne-am gândit că o pedeapsă de trei zile într-un spital din România e suficientă pentru oricine. N-are rost să-i ținem internați mai mult, că riscăm să-i omorâm cu zile. Unele cadre medicale ar fi vrut ca grațierea să survină după șapte zile de internare, motivând că în trei zile n-au timp să ia suficientă șpagă de la bolnavi, dar specialiștii noștri au ajuns la concluzia că, dacă-i ținem pe bolnavi închiși o săptămână întreagă în spital și pe urmă îi grațiem, s-ar putea să-i grațiem degeaba, fiindcă își mai iau vreo trei boli și doi piocenici și recidivează, adică tot prin spital ajung. De altfel, statisticile demonstrează că, la fel ca și în cazul pușcăriașilor, la bolnavii internați pe termen lung, gradul de recidivă a bolilor e mult mai mare”, au precizat surse din guvern.

Pe de altă parte, mai mulți politicieni penali, condamnați sau aflați în fază de condamnare, și care au trecut și prin pușcăriile și prin spitalele românești, s-au declarat total de acord cu inițiativa, majoritatea dintre ei promițând că, dacă vor fi grațiați pentru hoțiile comise, nu vor recidiva. ”Dacă o să mă mai îmbolnăvesc, promit că o să mă tratez numai la Viena, n-o să mai ajung iar la un spital din România”, a precizat un cunoscut politician român, în vreme ce un altul a declarat: ”Jur că, dacă voi fi grațiat, n-o să mai comit niciodată fapte de corupție, deci nu o să recidivez. De altfel, nici n-ar avea rost să mai ciordesc un leu măcar, că am furat deja pentru patru generații”.

Singurii nemulțumiți de situație, sunt, se pare, hoții mărunți. Unul dintre ei ne-a mărturisit, cu lacrimi în ochi, că e nedrept ce se întâmplă: ”Dacă eu fur din tramvai, de la o doamnă, 300 de lei din portofel, mă aleg cu 4 ani de pușcărie. Primarii și politicienii care fură însă sub 200.000 de lei nu fac pușcărie, își iau doar amendă. Asta e dreptate? Așa că n-am încotro, o să mă las de furturile mărunte, de amator, și mă înscriu în PSD, să fur ca profesioniștii!”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare