HomeActualitateGuvernul Ponta s-a ţinut de cuvânt. Românii de ce-o...

Guvernul Ponta s-a ţinut de cuvânt. Românii de ce-o să se mai ţină?

Deşi a fost acuzat că minte cum respiră, că e mitoman sadea, că uită azi ce-a promis ieri şi promite cu totul altceva pentru mâine, Victor Ponta este un om de cuvânt. Nu trebuie să avem nicio îndoială că el îşi va respecta toate promisiunile din campania electorală şi de dinainte de ea, dar pentru asta aveţi şi voi răbdare, măi, animalelor, că şi lui Dumnezeu când a făcut lumea tot i-au trebuit şase zile, iar în a şaptea s-a odihnit. Deocamdată, premierul şi-a început mandatul cu multă odihnă, fiindcă o fi avut el mintea odihnită, după atâţia ani de Opoziţie, dar a obosit imediat ce a venit la guvernare, acum vreo şapte luni.

Acum însă e vremea faptelor. Şi, după ce s-a văzut votat de vreo patru milioane de fazani, Victoraş a început să-i jumulească vânătoreşte, să fie şi el în asentimentul socrului vânător Sârbu şi al magnificului trăgător Năstase. Prima lui măsură, imediat ce s-a anunţat victoria zdrobitoare a USL, a fost să anunţe cooptarea în guvern a UDMR. E drept că, în toată perioada cât fusese în Opoziţie, el tunase şi fulgerase împotriva „trădătorilor udemerişti”, care i-ar vinde şi pe tăticii şi pe mămicile lor pentru un colţ de ocol silvic şi nişte cherestea. Probabil că votanţii USL, patrioţi şi naţionalişti convinşi, au avut un şoc la auzul acestei veşti, dar sper să fi trecut repede peste el. În definitiv, Ponta le-a mărit pensiile cu 5% şi salariile cu 8%.

A doua zi, şocurile au continuat. După ce, în octombrie, îl urechease pe Florin Georgescu de-o săptămână a stat bietul finanţist cu urechiuşele la gheaţă, fiindcă îndrăznise să propună majorarea impozitelor pe cap de guţulan, Victor Ponta şi-a pus minunata semnătură pe o lege care chiar asta prevede: creşterea cu 16% a taxelor, de la 1 ianuarie 2013, pentru toţi românii. Dar sper ca şi peste acest şoc să fi trecut votanţii USL, că ei sunt în majoritate bătrâni şi au trăit multe la viaţa lor. Şi, când tremuri în case de frig, când îţi chiorăie maţele de foame, când faci varice de la atâta stat la cozi pe vremea lui Ceauşescu, să mai plăteşti nişte lei în plus la buget, pe vremea lui Micul Pitulescu, e mizilic! În aceeaşi zi, el le-a mai făcut o surpriză: a anunţat că hulitele măsuri luate de guvernul de tristă amintire Boc se prelungesc şi la anul. Adică nema tichete de masă, nema tichete-cadou, nema angajări în sectorul bugetar, nema măriri de salarii, nema gratuităţi la transport pentru şoşonari şi căcărişti, nema indemnizaţii pentru revoluţionarii lui Dogaru, care şi-au spart plămânii răcnind „Jos Băsescu!”. Da, dar trebuie să recunoaştem că guvernul Ponta s-a ţinut de cuvânt: a mărit pensiile cu 5%.

Probabil că vom avea o iarnă foarte grea, cu omăt mare, ger cât încape şi combustibil tot mai scump. Probabil că preţul benzinei o va lua iar razna şi, odată cu el, preţurile la toate bunurile de larg consum. N-ar fi exclus ca, pe fondul neîncrederii generale în economia românească a băsiştilor vânduţi din Europa şi SUA, leul s-o ia şi el pe tobogan. Dar, chiar şi când cursul va ajunge la 5 lei sau la 6 lei pentru un euro, sunt convins că şoşonarii care au votat din tot sufletul candidaţii puşcăriaşi sau puşcăriabili ai USL şi-ar fi votat-o şi pe foca de la circ, pe Cruela De Vil sau pe Mama Omida, doar să nu mai vadă pedelişti în Parlament, vor avea înţelegere pentru Ponta. Ei vor şti că premierul s-a ţinut de cuvânt şi-i vor mulţumi din tot sufletul pentru că le-a mărit pensiile. Cu 5%.

În primăvară, Victor Ponta promitea că USL va crea un milion de noi locuri de muncă. Şi aici s-a ţinut de cuvânt. E drept că n-a creat, la prima strigare, decât 588 de locuri de muncă, şi alea în Parlament, dar e un început promiţător: pe lângă ăia 588 de parlamentari trebuie să mai existe şi nişte consilieri, nu? Şi niscaiva secretare, nu? Că nici nu concep ca secretara lui Dragnea, prospătura aia de 23 de ani, să nu aibă şi ea o secretară de 19, care la rândul ei să aibă, tot aşa, o secretară, de 18. Plus şoferi la toată lumea, avocaţi personali, bucătari, maseuri, frizeri şi, dac-o ţine tot aşa, numai aici s-ar face juma de milion de angajări, trebuie doar să avem răbdare pentru asta. Iar şoşonarii şi căcărăii care au votat USL au răbdare berechet. Aceşti cetăţeni onorabili, care au votat ca să scape ţara de leprele pedeliste care le-au tăiat salarii şi pensii, care i-au umilit şi minţit, ştiu că premierul Ponta s-a ţinut de cuvânt. De aceea, vor aştepta, cuminţi, să trăiască mai bine de la anul, ţinându-se şi ei, săracii, până atunci, de ce-o să se mai poată ţine când altceva nu le-o mai rămâne de ţinut.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare