HomeActualitateGuvernul va înfiinţa închisori de familie pentru marii corupţi

Guvernul va înfiinţa închisori de familie pentru marii corupţi

Confruntat cu o gravă criză a locurilor de cazare prin puşcării, guvernul e dispus la măsuri disperate. Astfel, Victor Ponta le-a promis corupţilor din partid – adică unui număr de câteva sute de mii de persoane – că va face tot posibilul să le uşureze viaţa după gratii. El va smulge de la gura Bisericii, a pensionarilor ilegali, a mămicilor rome cu 16 copii şi a asistaţilor cu Mercedes S Classe în curte ultimii bănuţi din bugetul pe următorii doi ani şi-i va aloca construirii de închisori, întrucât, în ritmul la care lucrează procurorii anti-corupţie, puşcăriile deja existente vor ajunge supra-aglomerate.

"Nu vreau să se spună că n-am creat locuri de muncă. Sunt cel puţin o sută de mii de locuri de muncă pentru corupţii ajunşi după gratii, care lucrează şi ei ce pot: fac pantofi, cutii de carton, icoane. Dacă  ne ajută DNA, vom crea în curând cele un milion de locuri de muncă promise", a precizat Victor Ponta.

Pentru că e un social-democrat convins, el va iniţia însă un proiect revoluţionar, unic în lume, intitulat „Prima casă cu gratii”, destinat familiilor foarte bogate din partid şi nu numai, ajunse la mâna DNA. „Sunt o mulţime de exemple pe care vi le pot da de politicieni care au suferit enorm pentru că au fost despărţiţi de familie. Practic, în afară de mentorul meu Adrian Năstase, nu ştiu pe nimeni care să se fi bucurat că e băgat în celulă cu vreo douăzeci de hăndrălăi, în loc să stea, ca omul, alături de cei dragi din familie. Dacă tot au furat împreună, măcar să stea şi la închisoare împreună. Asta mi s-ar părea dreptate până la capăt”, ar fi spus premierul.

Închisorile de familie vor fi construite la cele mai înalte standarde. Celulele nu vor avea o suprafaţă mai mică de 200 metri pătraţi, iar familiile numeroase vor putea fi cazate chiar în celule duplex. La ferestre vor fi termopane mai bune ca ale lui Năstase şi gratii poleite cu aur, să le dea corupţilor impresia că sunt tot acasă. La duşuri, cuplurile dornice de fantezii vor avea posibilitatea să aleagă ce săpun scapă pe jos – dintre vreo zece tipuri de săpun de firmă. Contra cost, corupţii pot beneficia şi de celule personalizate, pe care să scrie, de pildă: Familia Voiculescu, Dan şi Corina, Familia Cosma, tatăl şi fiul, Familia Năstase, Adrian şi Dana, Familia Hrebenciuc, tatăl şi fiul, Familia Băsescu, Traian şi Mircea.

Ca să nu rişte să fie trimis cine ştie pe unde, după ce o să ajungă DNA la putere, Victor Ponta şi-a construit chiar şi pentru familia lui o celulă, despărţită însă de celula lui Ilie Sârbu: „Ştiţi foarte bine, a motivat el, că nu e bine ca tinerii să locuiască alături de socrii. Oricât de bine te-ai înţelege cu ei, apar discuţii, iar eu şi cu Daciana dorim să trăim mereu ca doi porumbei, chiar şi într-o colivie”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare