HomeActualitateÎn PSD, doar Prostănacul se schimbă, prostia rămâne la...

În PSD, doar Prostănacul se schimbă, prostia rămâne la fel

Ținând seama de faptul că, de 26 de ani, tovarășii lui Ion Iliescu păcălesc constant prostimea din această țară să îi voteze, indiferent de avatarurile luate de-a lungul vremii – de la FSN la PDSR și acum la PSD – ai fi tentat să crezi că în acest partid există numai creiere de escroci străluciți, pe care până și faimosul Ponzi, îl știți, ăla cu schema gen Caritas, ar avea ce învăța. Căci să promiți alegătorilor că le vei da de opt ori mai multe pomeni electorale, ajutoare sociale și găleți, dacă ajungi la guvernare, iar ei să te voteze și după ce au văzut că le dai de opt sute de ori… cu totul altceva, înseamnă că ești, într-adevăr, un șarlatan redutabil.

Și totuși, lucrurile nu stau așa, ci dimpotrivă. Singurul șarlatan de anvergură al PSD a fost și rămâne Ion Iliescu. El e mai tare și decât tipul care-a vândut turnul Eiffel, fiindcă ăla a vândut un turn, Ilici a vândut o țară și nici până-n ziua de azi nu l-a prins nimeni. În rest, pe la conducerea PSD s-a perindat o adunătură de prostănaci, cu diferite tipologii. Mai întâi, a fost prostănacul arogant, Adrian Năstase, dovada în viu că unde-i multă minte e și mai multă prostie. Individul a fost atât de dornic să câștige alegerile încât a lichidat orice Opoziție, a închis gura oricărui ziar și oricărei televiziuni, arătând clar direcția în care vrea să ducă România: dictatura totală a Lui Însuși, a Împăratului Adrian. Comportamentul ăsta i-a înfuriat pe români, care numai de-ai naibii l-au votat pe Băsescu, mușcând dintr-o lămâie în secția de votare fiindcă aveau de ales între doi comuniști.

A urmat prostănacul fudul, Mircea Geoană. Și ăsta a fost atât de sigur că o să câștige încât a și țopăit, ca președinte, o noapte, pentru ca a doua zi să-l trezească amicii din beție, să-i spună că tot Băsescu câștigase și să-i ceară nota de plată pentru șampaniile alea trezite. Dacă n-ar fi fost atacurile mârșave cu copilul lovit cu caraba prezidențială și vizita la Vântu, Geoană câștiga sigur. Dar greșelile astea, făcute pe ultima sută de metri, i-au fost fatale. Ai fi crezut că următorul lider, prostănacul șmecheraș Victor Ponta, a învățat ceva din asta. Ei, aș! Cu glumițele lui de șantier sovietic, Plagi a crezut că, dacă închide  secțiile de vot din diaspora și-și bate joc de românii de acolo, punându-i să stea doișpe ore la cozi, ca să voteze, o să le-nchidă gura. E adevărat, mulți alegători din diaspora n-au mai apucat să voteze, că s-a închis secția, în schimb măgăria asta de pontac prostănac i-a înfuriat așa de tare pe românii de acasă încât au ieșit la vot și oameni care ultima oară îl votaseră pe Rațiu, prin 90. Iar Ponta s-a dus și el acolo unde e locul deșeurilor toxice, adică la groapa de gunoi a istoriei, fiindcă deja ne otrăvise cu duhoarea lui de ciorditor de doctorate și contracte false.

Din fericire pentru România, azi la cârma PSD a ajuns alt prostănac: prostănacul necromant Dragnea. Ăsta se bazează mai mult pe morți decât pe vii, convins că viii sunt atât de scârbiți de politică încât n-o să mai calce în veci prin secțiile de votare. Țărănușul teleormănean ne demonstrează zilnic că n-a uitat nimic din pățaniile înaintașilor lui, dar nici n-a învățat nimic din ele. Convins că are să fie premier, deși nu-i spune asta nici măcar bombonicăi cu care și-o împărți acuma așternutul, Dragnea a uitat că un lider PSD nu trebuie să greșească pe ultima sută de metri, fiindcă i-ar fi fatal. În consecință, face greșeli pe bandă rulantă. Marota lui e acum USR, pe care vrea cu tot dinadinsul să nu-l lase să candideze. De ce un partid cotat cu 10% în sondaje e mai periculos pentru PSD decât PNL, care are 30%? Simplu: deoarece cu ăștia din USR nu prea te poți înțelege la șpăgi. La ei nu prea găsești cozi de topor, cum sunt o grămadă la PNL, dispuse să închidă ochii la șmenuri și să negocieze șperțul.

Dar tocmai dorința lui Dragnea de a interzice un drept fundamental, acela de a fi ales așa cum Ponta voia să interzică dreptul de a alege, în 2014, o să-i fie fatală. Poate că unele tribunale din țară, pe unde pretenarii din justiție ai teleormăneanului au pâinea și cuțitul, vor interzice prezența USR pe liste, în anumite județe. Va fi însă suficient să se afle că într-un singur județ USR nu poate candida fiindcă i-a băgat PSD bețe-n roate, pentru ca în celelalte județe numărul celor care vor veni să voteze USR chiar dacă  nu-l înghit pe Nicușor, să fie mult mai mare. O asemenea reacție de frondă s-a produs și în 2014: Ponta a crezut că o să câștige dacă împiedică 50.000 de oameni să voteze, în schimb n-a făcut altceva decât să scoată la alegeri încă un milion, care au venit să-l scuipe personal pe buletinul de vot. Astăzi, Dragnea îi calcă pe urme, voios. Pentru că nu doar marile spirite se întâlnesc, ci și prostia cu hoția. În cazul de față, nu am nicio îndoială că emoționanta întâlnire va avea loc la Jilava. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare