HomeActualitateÎn România, ca să faci revoluție, trebuie să dai...

În România, ca să faci revoluție, trebuie să dai mai întâi concert

Aseară, precum știți, a fost mare concert în Capitală. S-au adunat vreo 25.000 de oameni să asculte Queen, chit că formația asta fără Mercury e ca nunta fără lăutari și nechezolul fără năut. Teoretic, cei 25.000 de oameni au fost cam aceiași care l-au trimis astă toamnă pe Ponta acolo unde voia și mămica lui să-l trimită, dacă nu interzicea Ceașcă avorturile. Îi știm cine sunt: corporatiști, rockeri, hipsteri, băieți tineri, îmbrăcați dichisit, care când muncesc, muncesc, iar când se distrează, se distrează. Cu 25.000 de oameni poți, așadar, să faci multe lucruri bune. Să-i trimiți la un concert rock e doar ultimul dintre ele.

Tineri ăștia frumoși nu sunt genul de oameni pe care-i păcălești cu un kil de ulei și un concert cu Guță. Sunt oameni cu conștiință civică, oameni inteligenți, implicați, care pot da jos guverne corupte și ar putea, la fel de bine, să alunge cu șpițuri în cur niște parlamentari la fel de corupți. Și totuși, ieri, când a fost concertul Queen, Piața Constituției era plină de nu mai puteai arunca un ac, iar azi, când parlamentarii s-au pișat cu jet în capul nostru și inclusiv în capul tinerilor frumoși, în față la Parlament nu e nici țipenie. E drept că afară sunt 40 de grade și poate tocmai de-aia au și profitat tâlharii ăia de la Senat și Camera Refulaților să-și voteze azi, pe final de mandat, toate fantasmele lor erotice de pușcăriabili wannabe, dar chiar așa?

Chiar nu vedem că nehaliții ăștia de meserie auto, analfabeții și cretinii băgați în Parlament de alți analfabeți și cretini, ne bagă mâna cu nerușinare în buzunar, ne iau banii și-i împart cu rubedeniile dezincriminate azi, prin votul lor? Ca să mă exprim în graiul vostru, măi frați rockeri și dragi hipsteri, imaginați-vă că, dacă n-ar fi existat 588 de ticăloși în Parlament, plus rudele lor, voi ați fi avut suficienți bani să vedeți turneul Queen prin toată Europa, ba v-ar mai fi rămas suficient mărunțiș și să-l trolați pe Andre Rieu! Din banii ăștia voi v-ați plătit, conștiincioși, taxele la stat, iar statul ce-a făcut cu ei? I-a dat la parlamentari și la verișoarele, nepoțelele și cumnățelele lor. Avantaj, ei.

De fapt, știu cine e de vină: e de vină formația Queen. Măi nenea Brian May, la cât ești matale de astrofizician cu doctorat, nu puteai, frate, să anticipezi că panaramele, curvele astea de parlamentari ai noștri, o să-și voteze azi pe bandă rulantă privilegii ireale? Nu puteai să anunți concertul pentru azi? Că, dac-ar fi fost concertul azi și se adunau în Piața Constituției ăia 25.000 de fani, zburau parlamentarii cum a zburat și Ponta! Acuma, a doua zi după concert, cine să mai iasă în stradă? Tata, care ascultă Gică Petrescu?

Cum să mai aduni atâta puhoi de lumuliță fără un solo de chitară din partea lui May, fără o tiradă la baterie din partea lui Taylor, fără un tremolo de fată mare din partea lui Lambert? Dar, măi dragă Brian may, dacă tot ai spus că v-a plăcut România și v-ar plăcea să vă întoarceți aici, de ce n-o faceți chiar azi? Mai dați un concert azi, mai strângeți în stradă 25.000 de oameni și pe urmă ne descurcăm, o să vezi. Om ști noi să le cântăm parlamentarilor, când le-om pune adidasul pe grumaz, cântecul ăla mișto: ”Another One Bites the Dust”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare