HomeActualitateÎn România, decât să dai mită o găină, mai...

În România, decât să dai mită o găină, mai bine furi cu Cocoș

Pe când grupul infracțional bine organizat numit Parlamentul României îl scăpa pe Sebastian Ghiță de pușcărie, votând unii pe ascuns, alții, ca Victor Ponta și Elena Udrea, cu bilele la vedere, ca să arate că ei au cxxxe și nu dau nici mucii pe justiție, departe, într-un tribunal din Focșani, o bătrână de 72 de ani era condamnată la închisoare pentru că săvârșise greșeala fatală de a da șpagă o găină. Asta după ce, cu doar câteva zile înainte, ditamai Curtea Supremă hotărâse ca în Dosarul Microsoft, unde pagubele au fost de zeci de milioane de euro, niciunul dintre inculpați să nu primească mai mult de trei ani de închisoare.

Ce-ar mai putea fi de spus aici, când până și-un puști de școală primară își poate da seama că, dacă pentru o găină care valorează o sută de lei iei patru ani de pușcărie, iar pentru Dosarul Microsoft, care valorează câteva sute de milioane de lei iei trei ani, e mult mai convenabil să încerci să furi milioane decât o amărâtă de sută. Sunt convins că, în urma acestei superb exemplu de justiție, milioane de copii din România vor ști ce trebuie să facă, atunci când vor fi mari: să nu fure cu găina, ci să fure cu Cocoșul, că e mai profitabil. Felicitări justiției române pentru minunatul exemplu de atitudine civică dat viitoarelor generații!

De fapt, dacă stăm să ne gândim bine, remarcăm că o asemenea dublă măsură nu e ceva nou în justiția românească. La noi lucrurile întotdeauna au stat pe dos. De pildă, dacă împuști în cap pe un bandit care vrea să-ți ia suvenir portofelul, poți fi sigur că fără 20 de ani de pușcărie nu scapi. În schimb, dacă-i inviți pe alții să împuște oameni în cap sau, mă rog, să dea în cap la lume pe stradă, cum a făcut Ion Iliescu la Revoluție sau Mineriade, nu se atinge nimeni de tine, ba te mai trezești și șef onorific peste borfași. La fel, dacă dai buzna într-o bancă și pleci cu niște saci cu bani, următorii 10 ani ți-i serbezi garantat la Jilava. Dar, dacă jefuiești aceeași bancă, de și mai mulți saci cu bani, nu ca prostul, din exterior, ci ca șmecherul, din interior, ca la Banca Religiilor, Bancorex și multe alte bănci, nu doar că nu faci o zi de pârnaie, dar te pomenești și deputat sau senator, votând acum pentru libertatea lui Ghiță.

Câtă vreme o să stăm ca oile cu ochii-n televizor, behăind de mila ”torturatului” Ghiță, fiți siguri că acest Ghiță Ciobanul al politicii autohtone o să ne mulgă și de ultimul leuț. Câtă vreme o să stăm cu mâinile încrucișate, mafioții din Parlament ne vor buzunări, pe la spate, fără rușine, impunându-ne tot soiul de taxe și impozite absurde, ca să aibă ei cu ce cumpăra, la alegeri, poporul de șoșonari ce-și vând conștiința pe un mic și-o găleată. Căci pe șoșonarii ăștia nu partidele îi plătesc, ci noi, românii fraieri, care cotizăm taxe la stat, îi plătim, de fapt, din banii noștri. Până nu le vom pune parlamentarilor mâna-n piept și nu le vom zice: ”Ajunge, băi, ne-ați furat destul!”, în România găinile vor costa mai mult decât Cocoșii, o crimă va costa mai mult decât un genocid, iar judecătorii se vor lua la întrecere cu politicienii, în competiția ”cine fură mai mult”.

Văzând mioritica moliciune cu care acest popor vegetal asistă, impasibil, la jecmănirea lui, mai că-ți vine să-l crezi pe Ghiță, când declara ieri, în Parlament: ”Eu nu m-am născut să fur”. Ceea ce n-a mai continuat, dar trebuia spus, era ”Eu nu m-am născut să fur, eu m-am născut să fut. Să vă fut. Pe toți. Pentru că pot și pentru că stați”. Și de ce să ne fută alde Ghiță, Udrea și Cocoș, când putem să-i futem noi, cu tot sistemul lor mafiot de politicieni și judecători, la vot? Și dacă n-om putea, că suntem slabi, ca neam, atunci măcar să-l rugăm pe Cristi Borcea să o facă. El deja e obișnuit să fută judecătoare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare