HomeActualitateJurnalul Monei Pivniceru

Jurnalul Monei Pivniceru

08:00 Bună dimineaţa, dragă jurnalule! Iată-mă, în sfârşit, ministru al Justiţiei. Dar am totuşi o nelămurire: de ce jurământul depus de mine la Cotroceni diferă de cel rostit cu o zi înainte la Grivco? Adică de ce partea aia cu „o să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea (aici am zâmbit şi eu, jurnalule) pentru propăşirea materială a poporului român” a fost mult mai nuanţată la Grivco, în sensul că s-a renunţat la „popor” şi mi s-a dat, în schimb, o listă de persoane?

10:15 Ştiu că Traian Băsescu obişnuieşte să lucreze mişeleşte, pe la spate, dar mie nu-mi plac perversiunile politice, aşa că mă aştept doar la relaţii de maximă normalitate în ceea ce ne priveşte.

12:00 Lumea spune că semăn cu Ana Pauker. Mi se pare o prostie. În afară de fizionomie, Moldova natală, afinităţi politice, atitudine şi Ion Iliescu, nu avem nimic în comun.

15:35 Un gând: Andrei Năstase e cel mai atipic taximetrist din Bucureşti. Vine fără să-l chem, se află la volan fără să ştiu şi – aici e culmea ciudăţeniei – la sfârşitul cursei nu acceptă şpagă, ci dă şpagă. De-a dreptul încântător!

17:00 Dacă n-aş fi citit în „România liberă” stenogramele în care apar eu negociind atât de obiectiv revocările şi numirile din fruntea Parchetului General şi DNA, n-aş fi crezut niciodată că sunt atât de neînregimentată politic.

18:30-20:00 Citesc planul de reformare a justiţiei, aşa cum mi-a fost transmis de Domnia Sa, domnul Voiculescu, şi-l găsesc genial în simplitatea lui. Deci tot ce trebuie să fac e să-i dau afară pe Kövesi şi pe Morar, să rătăcesc definitiv şi din întâmplare câteva dosare şi gata, justiţia e reformată. Cum spuneam, genial.

22:30 Doamne, Dumnezeule, fă Tu o minune şi repetă povestea romantică de iubire dintre o ministresă blondă şi un preşedinte, de preferat interimar!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare