HomeActualitateMartin Schulz, garantat Vanghelie?

Martin Schulz, garantat Vanghelie?

Într-o postare recentă pe Facebook, Cristian Ghinea ne aducea la cunoștință o idee foarte interesantă, din ce în ce mai populară printre oficialii europeni: alegerea directă de către cetățeni a președintelui Comisiei Europene. Nu ar fi ultra-caterincă să votăm pentru Martin Schulz, Viviane Reding sau Barroso? Ce e și mai amuzant: campaniile electorale probabil că vor fi organizate de partidele din țara noastră care fac parte din familiile mari politice europene. După cum arată lucrurile în momentul de față, cel mai probabil, vom avea un duel între Reding și Schulz. Asta înseamnă că USL ar trebui să-i facă lui Schulz campanie, iar PDL ar trebui să ARDă în flăcări ca Anna Lesko pentru Reding.

Îmi și imaginez campania din Sectorul 5 al Capitalei pentru Schulz. Nici în cele mai groaznice coșmaruri ale președintelui Parlamentului European nu cred că se vede pe un afiș pe care să scrie „Martin Schulz – garantat Vanghelie”. Cum ar fi să-l pună ăștia să se plimbe prin Ferentari, după care să apară următorul titlu în Gurnalul lui Voiculescu – „Martin Schulz le promite romilor din Sectorul 5 curent electric gratis pe viață”!

Ca să nu mai vorbim de Viviane Reding, cu morga ei bine cunoscută, în horă cu Udrea și Boc la o convenție PDL pe muzica aia populară obosită cu care ne fugăresc la creier democrat-liberalii la evenimentele lor. Iar apoi o poză în Evenimentul zilei cu Băsescu și Reding la un păhărel de… vorbă despre problemele europene. Ca tabloul să fie complet, o conferință de presă comună cu Pinalti este exact ce i-ar trebui lui Reding să câștige inimile moldovenilor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare