Mihai Gâdea: ”Banii de mită ai lui Orban nu erau pentru mine, eu nu accept decât rahat, la cursul zilei!”

de Spartakus , 12 aprilie 2016
Mihai Gâdea: ”Banii de mită ai lui Orban nu erau pentru mine, eu nu accept decât rahat, la cursul zilei!”

Vestea că Ludovic Orban, unul dintre puținii politicieni încă neprinși, a fost pus sub control judiciar și va fi nevoit să dea autografe procurorilor, în loc să le dea alegătorilor, prin piețe, a căzut ca un trăznet asupra liberalilor și nu numai a lor. Până și pesediștii au ciulit urechile și, după câte se zvonește prin târg, ar dori să o retragă pe menajera Firea la cratiță, spre a-i face lipeala lui Tăriceanu cu posibila lui viitoare nevastă – nu mai știu a câta și cred că nici el nu mai ține bine minte – Capitala. Retragerea cu cătușe a lui Sică Orban este, pe undeva, benefică dreptei, deoarece, dacă liberalii sunt băieți deștepți și-l sprijină pe Nicușor Dan, o să aibă și-un primar docil, și mulți oameni în consiliul local, gata oricând, la o adică, să-i pună sula-n coastă matematicianului.

Dar aici nu despre ecuații politice discutăm, ci despre alte necunoscute. În privința politicianului care a cerut mită, ne-am lămurit, e chiar Ludovic, aceste ”Rege-Soarbe” al liberalilor. Despre omul de afaceri căruia i s-a cerut mită și care, scrofulos la datorie, a mers direct la DNA și l-a dat în gât pe candidat, nu  știm, deocamdată, nimic, dar nici nu ne interesează. Ce ne interesează pe noi, jurnaliștii, și pe dumneavoastră, cititorii, este la cine mergeau bănișorii ăștia. Ce ziarist născut și nu făcut avea să fie mai bogat, la final de campanie, cu 50.000 de euro, în condițiile în care, probabilistic vorbind, colegii lui nu și-au primit leafa pe cel puțin ultimele două luni.

Încercând să lămurească această necunoscută, reporterul nostru, Rareș Mârlan s-a adresat mai multor cunoscuți jurnaliști de televiziune, bănuiți că ar putea fi destinatarii banilor de la Orban și iată ce răspunsuri a primit:

Victor Ciutacu (România TV): ”Miticilor, eu când aud de 50.000 de euro n-am niciun reflex. Glandele mele salivare nu funcționează la sume așa de mici. Dacă mai punea încă pe atât, probabil că începeam să salivez. Dacă mai punea încă un zero, probabil îmi curgea scuipat din gură, iar la încă un zero băleam de-a binelea, ca atunci când lucram la domnul Voiculescu. Ah, ce vremuri!”

Mircea Badea (Antena 3): ”Nu știu, frățioare, eu n-am nicio tangență cu Orban, nu-l cunosc, nu nimic. Și nu e genul meu să primesc șpagă, eu dacă trebuie să pup în cur pe cineva care candidează la primărie ori îl pup gratis, ori aștept telefon de la domnul Voiculescu. Așa, pe bani, nu pup nici măcar pumni de la motocicliști”.

Rareș Bogdan (Realitatea): ”Mă jigniți, ce sumă e asta? Păi 50.000 de euro eu îi las bacșiș la coafor, când mă duc să mă penseze, cum să iau doar atâția bani? E o sumă derizorie pentru mine, care sunt, se știe, cel mai mare formator de opinie din România. Dacă noi, formatorii de opinie, o să ajungem să luăm șpăgi de doar 50.000 de euro, vă dați seama unde-o s-ajungă țara asta?”

Mihai Gâdea (Antena 3): ”Am auzit despre acest scandal, nu mă așteptam ca domnul Orban, care a fost de atâtea ori invitat la noi în emisiune, să ceară bani pentru jurnaliști. Asta e o încă o dovadă că e cinstit, ați mai văzut un politician care să ceară bani pentru alții? Oricum, banii de mită ceruți de Orban nu erau pentru mine. Eu, fiind o fire mai evlavioasă, nu sunt deloc atras de bani, de chestii materiale. Eu nu accept decât șpăgile în rahat și la cursul zilei, adică să nu fie devalorizat, că nu primesc”.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • lapadatu danut

    12 aprilie 2016 13:04

    Ar trebui sa radem la asa articol ?! Fomistii astia de 2 bani de la Catavencu ...mai dau si ei rateuri ,ca la neveste ...

    raspunde comentariului
+