HomeActualitateMinciuna stă cu PSD la masă

Minciuna stă cu PSD la masă

Deși la facultatea de șuruburi și piulițe absolvită în secolul trecut Liviu Dragnea nu cred să fi făcut și cursuri de psihologia mulțimilor, experiența acumulată după Revoluție și, mai ales, de când a trecut din barca PD în cea a PSD, în clipa în care PD a pierdut alegerile din 2000, l-a ajutat să înțeleagă că, dacă negi cu îndârjire realitatea și spui o minciună gogonată de suficient de multe ori, se vor găsi destui imbecili să te creadă. De altfel, dacă stăm să ne uităm în urmă, la tovi precum Iliescu, Năstase, Geoană sau Ponta, nici n-ai cum să ajungi șef la PSD dacă nu minți de-ngheață apele.

Până acum un an, minciunile PSD l-au vizat exclusiv pe Traian Băsescu. Ningea în mai? Băsescu era de vină. Erau inundații în Moldova? Din cauza lui Băsescu se întâmplau. Era secetă? Vinovat era, evident, același Băsescu. De când însă Băsescu a dat-o cotită și-și dă coate cu alde Ponta, Ghiță și Șova pe treptele DNA-ului, PSD și-a căutat o altă țintă și nu i-a fost greu să o găsească. Îngrijorat de faptul că tot mai mulți indeciși văd, de un an de zile, că se poate guverna și altfel – adică fără jafuri masive, fără miniștri luați cu duba la Parchet, fără scandaluri masive de corupție – Partidul a pus toate tunurile pe „tehnocrați”. Izvorâtă din sentimentul de inferioritate și invidie pe care orice politruc îl are față de un bun profesionist, ura față de tehnocrați a atins proporții colosale. Uitați-vă – de curiozitate și neapărat cu o lămâie alături – la Antena 3 și RTV și veți vedea că nu există emisiune fără un atac la „tehnocrații care au vândut țara”. Tehnocrații au devenit, în cea mai bună tradiție bolșevică, pentru Dragnea și ai lui, noii ”dușmani ai poporului”.

Ca să fie clar pentru toți votanții lui cum stă treaba, Liviu Dragnea a postat ieri, pe Facebook, chiar și o poză cu cabinetul Cioloș, pe care îl numește ”guvernul zero”, precum și un ”raport de activitate” pe care i-l face acestuia, scriind: ”Zero fonduri europene atrase. Zero apropiere de popor. Zero kilometri de autostradă. Cei mai mulți miniștri schimbați pentru incompetență. Cele mai multe declarații disprețuitoare la adresa românilor. Cei mai mulți miniștri puși de multinaționale. Cele mai multe case pe cap de ministru. Cel mai puțin legitim după 1989. Care vrea să conducă România fără partide, fără alegeri”.

Păi hai să o luăm pe rând, tov. Dragnea, să vedem cum stă treaba. Despre fonduri europene ți-a povestit Cristi Ghinea, cu subiect și predicat, arătându-ți, prin cifre, că la momentul de față nu stăm deloc mai prost decât alte țări din UE, ci dimpotrivă. În privința apropierii de popor, e adevărat că nu i-am văzut pe miniștri tehnocrați să stea nas în nas cu masele, dar sincer, prefer să-i știu pe guvernanți mai curând departe decât aproape. Nu de alta, dar, când era Victor Ponta premier, guvernul a stat așa de aproape de noi încât multora ne-au dispărut portofelele și, când ne-am dat seama de asta, Victoraș deja coborâse la prima, în noiembrie trecut. Zero kilometri de autostradă zici, tovarășu Dragnea? Păi gogonata asta nici cretineții care te votează n-o cred, fiindcă tot ieri, când ai lansat-o, ei au putut vedea pe toate televiziunile știrea că autostrada Sibiu-Orăștie a fost dată în folosință, după ce o scufundase amicul tău Ponta, acum un an.

Cât privește miniștrii schimbați, hai să ne-nțelegem, tov. Dragnea: miniștri schimbați, gen Achimaș-Cadariu, Curaj și Tobă, n-au fost schimbați de incompetenți, ci pentru că au încercat din răsputeri să protejeze sistemul mafiot care domină România de 26 de ani și în care PSD joacă un rol fundamental. Au încercat să protejeze firme care diluau dezinfectanți, au încercat să apere plagiatori, au încercat să scape de rigorile legii indivizi pătați de sânge, ca prietenul matale, Gabi Oprea. De asta au zburat din guvern, nu fiindcă ar fi fost incompetenți. Cât despre declarații disprețuitoare la adresa românilor, mai bine uită-te în ograda ta și-o să vezi că un pesedist de-ai tăi și nu un tehnocrat de-ai lui Cioloș îi numea pe copiii românilor ”golani” și pe nevestele românilor ”curve”. Și tot un pesedist de-ai tăi, Adrian Năstase, îi numea pe românii din străinătate ”indieni”. Ba chiar tu, băi, Dragneo (vorbesc așa, ca la Teleorman, ca să-nțelegi mai bine) le spuneai, în bătaie de joc, că-s niște ”fantome”. Ăsta e dispreț, tovarășul Dragnea, ăsta e cu adevărat dispreț față de români.

Apoi, de unde știi tălică despre miniștrii lui Cioloș că ar fi fost puși de multinaționale? Bun, să presupunem că ar fi fost, e asta o problemă? Mai bine un ministru pus de multinațională, băi, Dragneo, decât unul pus de bandiții și baronii locali care de un sfert de veac jefuiesc fără milă țara asta. Iar de ”cele mai multe case pe cap de ministru” să nu vorbești, că te dai de gol. Chiar și fără să-l luăm în calcul pe ”Năstase-patru case”, miniștrii din guvernul Ponta aveau muuult mai multe case decât au ăia din guvernul Cioloș. Nu crezi? Uită-te în declarațiile de avere și o să crezi. Și în altă ordine de idei, băi, Dragneo, tu îndrăznești să spui pulimii din garsoniere și chichinețe de 20 de metri pătrați de case multe? Tu, care numai în Alexandria ai un conac de 7.000 de metri pătrați, care ocupă două străzi? Taci, c-ai mâncat ceapă, ipocritule!

Nu guvernul Cioloș este cel mai puțin legitim, de la Revoluție încoace. Ilegitime au fost guvernele pline de hoți, bandiți și corupți, care ne-au condus până la el și care acum – ghici ce? – se reunesc după gratii de cinstite ce-au fost. Iar încheierea, băi, Dragneo, vă face cinste ție și partidului tău cu IQ subunitar: guvernul Cioloș, care vrea să conducă România fără partide, fără alegeri. Guvernul care este, ar fi spus Vanghelie. Și guvernul care fi și din decembrie încolo, vom spune noi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare