Ne cunoaştem din vedere, câte clipe efemere!

de Nestor , 20 august 2014
Ne cunoaştem din vedere, câte clipe efemere!

În vremurile de aur ale USL, viitorul Preşedinte (pe atunci) Crin Antonescu spunea aşa: "Iohannis este un om politic în carne şi oase, cu opţiunile şi reuşitele lui, nu e o sperietoare pentru nimeni. Nu e nici premier din umbră, nici element al altei construcţii politice. A câştigat un anumit prestigiu în comunitatea sa şi în spaţiul public românesc, un om pe care am reuşit să-l aducem în PNL şi să se implice acum într-un guvern la care ţinem. E un om gata să lase primăria pentru a servi cetăţenii şi România în Guvern, nu cu alte ambiţii la vedere sau ascunse."

Estimp, după un somn revigorant ulterior maratonului său de unul singur în cursa prezidenţială, acelaşi Antonescu ne lămureşte: "Pe domnul Iohannis l-am invitat în partid și am vorbit despre posibilitatea ca domnia sa să preia partidul în cazul în care nu facem 20%. Și am vorbit despre varianta Klaus Iohannis prim-ministru. Președinte e cu totul altceva. Eu în proiectul Iohannis nu am vorbit niciodată președinte de România. Nu am spus că nu îl votez, nu îl cunosc."

Test de inteligenţă pentru electori. Bifaţi răspunsul pe care îl consideraţi corect la întrebarea: Când credeţi că l-a cunoscut Crin Antonescu pe Klaus Iohannis? Aveţi posibilitatea de a câştiga un dineu cu viitorul candidat al PMP la prezidenţiale şi de a-l cunoaşte pe acesta într-un cadru intim. Atenţie, cunoaşterea biblică nu este inclusă în pachet!

a) Crin Antonescu l-a remarcat pe Iohannis într-o şedinţă a PNL Sibiu și a chestionat un subaltern din prezidiu: "Cine e domnul acela înalt care nu mănâncă popcorn, nu se uită în telefon şi nu vorbeşte? Întreabă-l dacă vrea să adere la noi, să mai ridicăm puţin statura partidului!"

b) Dl. Antonescu l-a întâlnit pe Iohannis în cursul unei plimbări prin piaţa centrală a Sibiului, observând că acesta ridică de jos o hârtie şi o pune în coşul de gunoi. "Iată un român de excepţie!", a glăsuit liderul către staff, "îl vreau neapărat în partid! Mi s-a umplut coşul în birou şi nimeni nu se gândeşte să arunce conţinutul, dâmboviţenilor! Se vede treaba că am fost prea liberal cu voi în ultimul timp!"

c) Pe timpul interimatului de la Cotroceni, provizoriul prezident Crin a găsit într-un sertar un dosar cu fotografii ale lui Băsescu în Sibiu, alături de personalităţile locale cu coroane din aur, pe cap şi dentare. Înăuntru era şi o notiţă olografă către DNA: "Băi Morare, m-am interesat personal şi palatele din poze sunt absolut legale, respectă normele în vigoare, au fost construite cu împrumuturi bancare şi au taxele şi întreţinerea plătite la zi. Mai bine vezi tu de unde are primarul ăla blond apartamentele, că nici eu - ca Preşedinte - nu mi-am permis mai mult de unul în Mihăileanu, cum scrie la tine în dosar!" Aşa l-a cunoscut (din fotografii) Antonescu pe Iohannis şi a realizat că unul pe care nu-l place Băsescu nu poate fi decât bun de membru, liberal.

d) Antonescu a aţipit, pur şi simplu, în cursul convenţiei liberale de după spargerea USL-ului, iar când s-a trezit era unul, Iohannis, preşedinte în locul său. "Asta e", şi-a spus proaspătul demisionat, "toţi profită, în frunte cu Ponta, de oboseala mea. Pare un tip de treabă şi reconfortant, adoarme lumea ca mine când vorbeşte el. Cred c-ar fi bun şi de Preşedinte, după gălăgia făcută de Băsescu. Ghişe, interesează-te cine e omul şi cum a votat la referendum!" 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+