HomeActualitateO zi şi o noapte din viaţa eternă a...

O zi şi o noapte din viaţa eternă a lui Putin

Am citit de curând un articol intitulat "O zi din viaţa lui Putin". Informaţiile sunt preluate din "Newsweek", fiind, bineînţeles, opera imperialiştilor masoni occidentali. Simţim o nevoie urgentă de a vă împărtăşi adevărul neprelucrat; nu degeaba am bătut peturile în pieţe să plece vesticii cu cianurile din România, să fie loc destul pentru cele ruseşti şi frăţeşti. O zi din viaţa marelui Preşedinte/Prim-Ministru/Ţar/Patriarh arată astfel:

Putin se trezeşte, într-adevăr, târziu; dejunul de la ora amiezii e mai frugal decât pretinde articolul, pentru ca forma fizică de invidiat să-i fie prezervată la maxim, ideal – cam cât mumiei lui Lenin din Mausoleu: o cană cu lapte de iac tibetan (prelevat de la femele, evident) şi o măslină umplută cu ginseng nord-coreean. Tot ce consumă Putin provine din fermele Patriarhului Kiril, un prelat pe lângă care Daniel al nostru e un fel de asistat social.

După micro-dejun, Prezidentul îşi face partida din piscină; nu cu doamna Prezidentă, energia trebuie păstrată pentru treburile Statului Rus. El înoată în jur de două ore, timp în care colaboratorii şi supuşii se adună, răbdători şi cu căciulile ruseşti în mâini, în antecameră. Aşteptarea se prelungeşte nelimitat, deoarece ţarul Volodea abia şi-a făcut încălzirea; urmează sala de forţă nepolitică, unde Putin ridică trei-patru tone (prin cumulare) şi dă de tatami cu bodyguarzii angajaţi pe acest post.

E acum timpul rezervat lecturii: nici El nu ştie ce a scris Cărtărescu al lor, cititul şi-l dedică doar lucrărilor istorice despre marii cârmuitori ai Maicii Rusia. Cei de la intrare nu au aşteptat încă aşa cum se cuvine la uşa unui Atotputernic, urmează deci verificarea rapoartelor. Se folosesc exclusiv mijloacele clasice: hârtia, stiloul şi telefonul fix securizat, pentru ca spionii americani să nu acceseze în vreun fel datele confidenţiale. Internetul este cu desăvârşire ocolit, acesta fiind, aşa cum a declarat Întâiul Înţelept, o creaţie CIA.

A venit, în sfârşit, momentul ca să se acorde atenţie celor aflaţi în stand-by oriental; preferabil, cel mult jumătate de oră, oricum Putin ştie dinainte ce vrea fiecare şi ce au vorbit nu numai în antecameră, ci şi recent cu soţiile sau amantele. Eventual, câte-un oligarh cu adeverinţă FSB şi venit cu donaţii în iahturi primeşte mai mult răgaz, să aibă timp pentru a expune toate calităţile contribuţiei.

Inevitabil, soseşte partea cea mai însemnată a programului, dar nu pentru Putin: discuţiile telefonice cu liderii occidentali. Acestea depăşesc rareori cadrul formal, El informându-i pe respectivii că Rusia este o putere paşnică, deschisă cooperărilor de orice fel şi neimplicată, ca americanii, în evenimente sângeroase pe teritoriile altor state. Putin vorbeşte cu fiecare în limba lui deoarece, cum se cunoaşte public, El ştie şapte limbi şi ruseşte. E întotdeauna calm, nu şi-a mai ieşit din fire de când l-a enervat palavragiul ăla de Sarkozy când cu criza din Georgia. Sarkozy nu mai e liber la gură nici măcar acasă, iar Obama, Merkel, Cameron & Co sunt persoane civilizate, care aşteaptă întotdeauna ca Putin să închidă primul.

Cea mai consistentă secţiune e programată deplasărilor, prilej pentru Conducător să-şi popularizeze forţa în toată Rusia: trânte cu lei şi urşi dresaţi, pescuit de monştri acvatici cu mâinile goale, demonstraţii de judo cu oameni din popor, îmbrăcaţi în civil. Totul până târziu în noapte, când Putin bea şi El un ceai rusesc şi se culcă în poziţia lotus, lăsând lampa lui Ilici la geam; să ştie norodul că are un ţar neobosit, care şi când doarme se gândeşte cum să mai ieftinească vodca mujicilor credincioşi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare