HomeActualitateOrban nici nu bănuia, cine și când îl turna

Orban nici nu bănuia, cine și când îl turna

Ca și Dacian Cioloș, Marian Munteanu nu a apărut din senin, pe ultima sută de metri – așa cum ar vrea sforarii să ne lase să credem. Din senin a fost trăznit cu un dosar penal Ludovic Orban, candidatul cu numărul 2 al PNL la Primăria Generală a Capitalei. Din păcate, este posibil să aflăm cât de curând, că cei din DNA, în loc să-și facă datoria, și-o achită față de interese obscure. Cel mai hazliu ar fi să aflăm că, aseară, în studioul Latrinei 3, Marian Munteanu se hlizea copios cu Gâdea și Mircea Badea exact pe banii din șpaga pe care ar fi obținut-o Ludovic Orban.

Deocamdată, constatăm că DNA s-a transformat într-un fel de Birou Electoral Central și decide cine candidează și cine nu. Iar “serviciile” fac politică internă în loc să se ocupe de ceea ce au trecut în fișa postului. Două chestiuni mi-au atras atenția în acest sens.

Miercuri, are loc acest dialog dintre Soviani și Marian Munteanu pe tema ce, cine, când, unde, de ce l-a chemat candidat al PNL. Munteanu răspunde: "Am fost sunat de domnul Atanasiu, acum două, trei zile… nu știu, acum câteva zile…" La care interlocutorul remarcă: "Păi, luni a fost pus sub acuzare Orban, dumneavoastră când ați fost sunat?" Nițel iritat, Marian Munteanu răspunde: "Acum câteva zile domnule…" Interlocutorul, care apucase tigrul de coadă, insistă: "Domnule Munteanu, acum două zile Orban a fost pus sub acuzare, dumneavoastră când ați fost sunat?" Munteanu încearcă să se descurce: "A doua zi după ce a fost pus sub acuzare domnul Orban." "Adică ieri?" "Nu, domnule, ieri a fost nominalizare, acum două zile am fost sunat." La care, Soviani punctează sec: "Luni a fost pus sub acuzare Orban, luni după amiază, luni… acum două zile".

Deci? Ludovic Orban nici nu știa ce dosar avea, iar Marian Munteanu deja era sunat, să i se facă o ofertă de nerefuzat.

În plus, aflăm despre Marian Măgureanu (pardon, Munteanu) că, pe filiera “fraților întru Hristos”, acesta a fost cu Gorghiu și Gâdea în acea controversată vizită din America – cea în care am aflat că Gorghiu e însărcinată și în care Gâdea și-a făcut selfie-uri cu Rumsfeld. Printre hlizelile de ieri seară de la Latrina 3, Gâdea i-a spus lui Munteanu că este a doua oară în viață când îl vede în față, după ”întâlnirea la care ne-am cunoscut și am participat”. Iar Munteanu a confirmat această întâlnire ”alături de frații care cred în Hristos”.

Lucru confirmat, tot ieri, de Alina Gorghiu care scăpat porumbelul în direct: ”Am fost mai mulţi din conducere care am avut ideea cu Marian Munteanu. Toată lumea a agreat că este o candidatută extraordinară. Pe lângă partea de simbolistică, este şi un om ancorat în realitate. Dânsul a discutat cu noi în mai multe momente, inclusiv cu Ludovic Orban, pe nevoia susţinerii unor proiecte a platformei civice. Am discutat cu Marian Munteanu chiar în minunata vizită în SUA. Am avut mai multe discuţii. Nu despre candidatură, pentru că atunci nu era cazul”. Fratele Orban n-a cântat decât o lună. Să vedem cât ne încântă Marian Munteanu.

Iar ca lucrurile să fie clare, în ceea ce privește cine și de ce anume hotărăște în alegerile libere și democratice (vorba lui Stalin: “Nu contează cine votează, contează cine numără”), cu nonșalanță, în discursu-i de lemn-Tănase, Klaus Iohannis a făcut o afirmație dubioasă, legând de tema Legilor „Big Brother” (Ochiul și Timpanul autohton) eligibilitatea unor aleși ai neamului. Zice Klaus: "În această comisie specială, de buna seamă, partidele vor trimite oameni care se pricep să discute domeniul securității naţionale. Aceşti oameni sunt, cu siguranţă, vor fi dintre aceia care cu mare probabilitate se vor găsi pe listele viitorului Parlament. În acest fel avem o mare şansă de a rezolva două lucruri: profesionalizarea parlamentarilor care se ocupă de legile securității naţionale şi crearea unei continuități de la acest Parlament la următorul Parlament, fiindcă, o mare parte, probabil, din parlamentarii care vor începe în această toamnă să lucreze pe pachetul de legi se va regăsi şi în Parlamentul care se va constitui după alegeri".

Nu s-a bâlbâit, a afirmat de două ori același lucru. Adică, în traducere liberă: acei băieți și acele fete din Șparlamentul României care vor semna “mumos” Legile de Siguranță Națională pritocite de alții se vor regăsi în viitorul legislativ (nu mai contează cine votează).

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare