HomeActualitatePatriarhia vrea să umble la educația religioasă a copiilor,...

Patriarhia vrea să umble la educația religioasă a copiilor, ca să nu mai primească atâtea critici din partea maturilor!

După ce a devenit ținta atacurilor publice, în urma nefericitului botez care a cauzat decesul unui bebeluș la Suceava, directorul BOR, PF Daniel, a anunțat că va interveni preafericit într-o problemă spinoasă și la ordinea zilei, anume educația religioasă a copiilor, astfel încât aceștia, odată ajunși la maturitate, să nu se mai pună cu sudalmele pe cinstit slujitorii instituției, ori de câte ori aceștia calcă pe bec.

Pentru a afla cum se va ocupa, în mod concret, Patriarhia, de creșterea calitativă a educației religioase în școli, am stat de vorbă cu sfinția sa Moliftenie Paraclis, unul dintre coordonatorii actualelor manuale religioase:

Academia Cațavencu: Părinte, sunteți printre fețele bisericești care și-au dat binecuvântarea manualelor școlare folosite în învățământul primar. Am citit și noi câte ceva prin ele și am observat că se merge mai mult pe Vechiul Testament, copiii învățând despre un Dumnezeu răzbunător și pedepsitor. Să înțelegem că, după intervenția PF Daniel, manualele vor fi reorientate spre Noul Testament, adică învățăturile pline de iubire ale lui Iisus?

Părintele Moliftenie: Se vede nu doar că nu sunteți duși la biserică, dar nici măcar pe la școală nu prea ați dat. Unde ați văzut așa ceva?

Academia Cațavencu: Păi să dăm câteva exemple apărute în presă: Vasilică se suie în copac ca să umble la cuibul unor rândunele. Dumnezeu îl pedepsește și-i trage scara, Vasilică zăcând apoi o săptămână în pat. Vi se pare ceva creștinesc?

Părintele Moliftenie: Evident, Dumnezeu l-a pedepsit pe Vasilică prin iubire deoarece el nu și-a rupt gâtul, cum ar fi binemeritat, ci doar și-a scrântit cel mult un picior; plus câteva alte traumatisme minore.

Academia Cațavencu: Bun, să zicem că acel copac era în curtea bisericii și Vasilică și-a meritat papara. Dar ce spuneți despre Alina care a stat o săptămână în spital pentru că s-a jucat prea mult pe afară, în loc să învețe, probabil, lecția de Religie?

Părintele Moliftenie: Știe toată lumea, Dumnezeu lucrează pe căi necunoscute și pline de blândețe. Vi se pare că Alina a fost bătută cu parul? Cunosc cazuri din Vaslui când părinții pământeni își sancționează mult mai contondent odraslele!

Academia Cațavencu: Așadar, Dumnezeu nu e vasluian, ne-am liniștit. Abia citisem că acolo s-a descoperit fosila celui mai vechi dinozaur și intrasem la idei.

Părintele Moliftenie: Manualele noastre respectă întocmai atât directivele și preceptele religioase cât și pe acelea ale instituțiilor laice. Mai aveți vreun exemplu?

Academia Cațavencu: Da, un alt copil neascultător este călcat de o mașină, tot la inițiativa lui Dumnezeu. Asta la fel a fost, cu iubire?

Părintele Moliftenie: Ați citit cumva că a decedat copilul, adică a ajuns direct în RAI?

Academia Cațavencu Nu, ca de obicei, el a ajuns tot în spital. Credeți că pedeapsa cu spitalul este una potrivită, ținând cont de starea actuală a sistemului medical românesc?

Părintele Moliftenie: Ce-ați vrea, să ajungă copiii niște păcătoși la fel de mari ca voi ăștia care ne luați la interogatorii? Hai, altă întrebare…

Academia Cațavencu:Ok, deci, după inițiativa PF Daniel pentru îmbunătățirea educației creștine, cum vor arăta toate acestea?

Părintele Moliftenie: Simplu: Vasilică va suferi o fractură a coloanei vertebrale, Alina o ruptură de uter și cei loviți de mașină vor trece în lumea drepților, unde își vor ispăși pe vecie păcatele în Iad. Asta numai și numai din vina lor, pentru că n-au ascultat povețele părintești. Domnul cu voi și aveți grijă să vi se joace copiii cu lecția la Religie bine învățată!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare