HomeSocialPe boltă când apare semiluna

Pe boltă când apare semiluna

– Merhaba, efendi primar Opreanu!

– Salut, salut…aaa…respectele mele, bre! Dacă nu vine Opreanu la geamie, vine muftiul la Opreanu! Domnu' Mehmed, parcă?

– Murad, Excelență! Vin cu cele mai distinse salutări din partea comunității musulmane din România și toată prețuirea noastră pentru efendi Opreanu!

– Hai, bre, lasă vrăjala, că-s doctor și primar d-atâția ani! Interesul poartă fesul! Deci, efendi Murad?

– Mare șugubăț este dl primar! Adevărat c-am venit c-o afacere, și am împuternicire personală din partea dlui Erdogan.

– Ce vorbești, friț? Erdogan personal te-a trimis la mine? Mișto, să-i transmiteți multă sănătate pentru cum e tratat dl Ponta în Turcia prietenă! Halal să le fie, teșechiur ilderim!

– Mă scuzați…e teşekkür ederim, dacă permiteți…Dl Ponta a fost primit acolo cu onoruri cum nu s-au mai văzut de la vizita Principelui Carol…știți dvs, cel care a construit moscheea de la Constanța, cea mai mare din România.

– Lasă-i dreacu de regaliști, zi mai bine cu ce haliș-veriș ai venit la Primăria mea!

– Păi tocmai despre asta-i vorba! Noi, musulmanii din România și prezidenții noștri din Turcia, considerăm că a venit vremea ca, în spiritul tradiționalei prietenii, să cadă vechiul record al lui Carol!

– Adică să stea unul mai mult de 47 de ani la conducere? Dacă nu i-a reușit lui Ceaușescu, de-acum încolo pulica șanse!

– Hahaha…mă scuzați…mi-a ieșit cam ca lui Băsescu…dl primar pezevenchi este! Ziceam de recordul cu moscheea, deci să avem și noi una mai înaltă și mai frumoasă. Am vrea să construim în România cea mai falnică moschee din Europa! Acum, de când dl Erdogan conduce Turcia, semiluna și-a recâștigat înălțimea de altădată!

– Băi, nuș cum dreacu să faceți…la Constanța nu mai avem omul nostru potrivit, dl Mazăre, cred că sunteți în temă cu evenimentele. Da' io zic că vă înțelegeți voi și cu noul primar, e tot pesedist și edil de bine. Îi dau și io un telefon, să pun o vorbă cu folos.

– Nu, efendi Opreanu, nu vă amintiți? Ați discutat la Ankara în 2012 despre chestiune. Noi facem la București cea mai mare moschee, voi construiți la Ankara o bisericuță ortodoxă de mai mare frumusețea!

– Bă, am uitat, în plm…am atâtea pe cap cu primăria de-mi vine să tai din nou oameni, fără anestezie! Ai dreptate, musiu efendi, vorba-i vorbă, mai ales la Opreanu! Se face, dom'le, ce mare halviță?

– Păi asta-i, că ne trebuie un teren mare în București. Dar știți dvs, bani nu prea sunt de când cu criza, ați văzut ce probleme are colegul Daniel cu Catedrala. Era vorba de-o donație din partea Statului Român.

– Băi…donația ca donația…da' io nu dau nimic de la mine, că nu-s pe moșia lui Traian Băsescu! Trebuie să vorbești cu consilierul meu Samuelson mai întâi, el se ocupă de amănunte. Ia legătura și nu te uita la profilul lui. Io-s un gagiu ecumenic de fel, sunt tovarăș cu toate religiile. Cred că am ceva hinduist în mine, mă visez uneori ca Shiva, cu multe mâini! Are Sami ăsta un talent organizatoric și finanțist de se sparie gândul!

– Efendi primar, cu dl Samuelson s-au făcut deja toate aranjamentele necesare. M-am ocupat personal și i-am înmânat între patru ochi plicul de la dl Erdogan. M-a pupat de credeai că suntem frați de cruce, ca să zic așa…

– Atunci e pe bune, o să iasă mișto daravela! Apucați-vă de construit și spor la treabă! Pentru celelalte avize necesare vorbești tot cu Sami, io am prea multe pe agendă. Da' fii atent aicea la mandea: să nu iasă coșmelia mai barie decât a lui Daniel, să mă blesteme ăla să nu mai fiu reales! Sau, doamne ferește, să mă prigonească DNA-ul satanistului Băsescu!

– Allah să-l aibă în pază pe efendi primar Opreanu și multă sănătate cu numeroase alte mandate! Gata, ne apucăm de muncă!

– Auzi, muftiule…cât o să coste toată tărășenia cu moscheea? Bate la vreo sută de milioane coco?

– Dl primar iar glumește, mă doare burta de râs! E drept că nici n-am mâncat, țin un ramadan suplimentar pentru dietă. Trei milioane o să fie, iar dl Erdogan a promis că ne sprijină cu toate puterile sale.

– Trei milioane?!? Păi Daniel nici nu se dă jos din baldachin pentru suma asta, ca să nu-ți mai zic de primarii și politicienii români! Să nu-i spui chestia lui Samuelson, că-l apucă mila și-ți dă plicul înapoi! Hai, maraba, n-am timp de pierdut la primărie cu mărunțișuri!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare