HomeActualitatePe Negoiță îl doare fix în pix de Fisc

Pe Negoiță îl doare fix în pix de Fisc

În ciuda aparențelor, și funcționarii de la Fisc sunt oameni. Respiră, se mișcă, îți vorbesc frumos, ba te și compătimesc, văzând cum te cocoșează statul cu impozite. Mai deunăzi, mergând la Fisc să plătesc o diferență de impozit rămasă de pe vremea când era lupul cățel și se juca Ion Iliescu cu el, am avut surpriza să găsesc acolo o doamnă care nu doar că a înțeles indignarea mea în fața ăstora care te dezgroapă din morți pentru zece lei datorie, dar a și făcut haz de necaz cu mine.

Ca să mă mai înveselească, fiindcă prea eram cătrănit pe Fiscul care e pentru unii e mumă și pentru fraierii ăia mărunți de muncesc în șapte locuri și țin statul în cârcă, e ciumă. Când am întrebat-o pe doamna de la ghișeu dacă și cu primarul Negoiță, care are datorii de 232 de milioane de lei (noi, nu vechi, adică vreo 51 de milioane de euro în total) cerberii de la ANAF sunt la fel de răi, doamna mi-a răspuns, ridicând din umeri: ”Păi ce vreți, domle, să-i facă Fiscul, dacă el n-are nicio proprietate?”.

Carevasăzică, unii își pot plăti taxele și diferențele de impozit, căci altfel sunt urmăriți până la al nouălea neam, dar alții nu pot. Am citit ieri că până și Regele Mihai, chiar dacă a avut acum o grămadă de cheltuieli cu înmormântarea și mâine-poimâine se întoarce și el ad patres, a ținut să se achite de datorii – probabil ca nu cumva să dea ochii cu Sfântu Petru și să-i bată sfântul obrazul că a plecat dintre noi având o mare datorie față de România și una și mai mare față de Fisc. Doar Negoiță nu poate să plătească, fiindcă e sărac lipit. Acum îmi explic cum stătea treaba cu minorele de le babardea babyface ăsta. Deci primarele nu mergea la ele ca să le babardească, ci ca să le dăruiască.

Pun pariu că toată averea lui și-a oferit-o panaramelor mici și mijlocii pe care le-a luat de la munca de jos din Partid și le-a promovat pe funcții. Ei, asta da, social-democrație. În timp ce colegii lui, politicienii, își pun secretarele în funcții și le dau doctorate menajerelor, omul ăsta și-a tras o mie de amante ca să aibă cui își împărți averea. Că de-aia scapără Fiscul acum în el ca-n iască și nu găsește un leu: fiindcă Neacoiță a dat tot ce-a avut el mai bun fetelor dotate, dar sărace, să mănâncă și gura lor ceva.

Dar, stau și mă întreb: dacă Fiscul n-are ce-i lua, că Negoiță a donat și vile, și hoteluri, și mașini de lux, și terenuri, și bijuterii, și tot, tot, tot, de ce nu-i pune, frate, poprire pe salariu? Că presupun că domnul actualul primar al sectorului 3 nu muncește acolo pe nasturi, ia și el niște bănuți, nu, pentru că dă cu subsemnatul la ”pune bordura, scoate panseluța, bagă înapoi panseluța, înlocuiește bordura”? La ce datorie uriașă are, Fiscul ar trebui să nu-i mai lase un leu în cont. Cum îi intră leafa de primar, cum să vină Fiscul să i-o ia. Așa cum ne sufocă pe noi, ăștialalți, pulimea, pentru o datorie de zece lei, așa ar trebui să-l lase și pe el în negoița goală, pentru 50 de milioane de euroi. Și nu-i plângeți de milă, că de murit de foame, vă garantez: nu moare. Cunosc o mulțime de locuitori din sectorul 3 care s-ar înduioșa de el și i-ar da atâta carne până l-ar îmbolnăvi de gută. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare