HomeActualitatePentru un București bio, Firea introduce autobuzele care merg...

Pentru un București bio, Firea introduce autobuzele care merg pe gazele emise de călători

După introducerea în trafic a autobuzelor hibride, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, mai vrea să vină cu o inovație pentru Societatea de Transport București (STB).

Compania de transport subordonată Primăriei Capitalei urmează să introducă o nouă serie de autobuze, care vor circula pe carburant bio.

Noile autobuze, cu aspect vechi, pentru a aminti de istoricul orașului, vor fi propulsate de gazele emise de pasagerii vârstnici, care, firește, vor fi scutiți de plata călătoriei.

S-ar putea lua, de asemenea măsura ca pasagerii să nu mai poarte mască, pentru a emite gaze și pe cavitatea bucală.

În acest sens, șoferii mijloacele de transport în comun ale STB vor împărți shaorma gratuită din partea municipalității.

Shaorma are rolul de a crește nivelul de gaze emis de pasageri pentru propulsarea vehiculelor.

Specialiștii Primăriei Capitalei analizează riscurile ca emisiile de gaze să provoace incendii.

Sunt însă șanse mici ca mijloacele de transport ale STB să fie aprinse de emisiile de gaze ale pasagerilor, de regulă, acestea autoincendiindu-se.

Controlorii STB nu vor mai umbla acum cu dispozitive de verificare a cardurilor de călătorie, ci cu detectoare de gaze, pe care le vor poziționa la posterioarele călătorilor.

Pentru un București verde!

Cel puțin fețele pasagerilor sunt verzi, de multe ori, după ce călătoresc cu mijloacele de transport în comun parfumate ale STB.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare