HomeActualitatePiei, Satană cu mustață: până și Preafericitul crede că...

Piei, Satană cu mustață: până și Preafericitul crede că ești prea lacom pentru țara asta!

În istoria mai veche sau mai nouă a României, întoarcerea armelor a reprezentat o trăsătură fundamentală a poporului român, alături, desigur, de fatalismul mioritic care spune că, dacă intră niște ciobani în viața ta, tu să le dai banii, viața și oaia favorită. Dar această trăsătură, deși rușinoasă în majoritatea situațiilor, poate fi și sănătoasă.

Căci, nu știu dacă ați observat, dar în ultimele zile o mulțime de oameni și instituții care i-au fost alături lui Dragnea, acum au trecut de partea poporului, contra dictatorului. Dacă ați avut suficientă răbdare și destul Emetiral să vă uitați pe Antena 3 ați fi văzut o schimbare totală de optică: oamenii ieșiți în stradă, în marile orașe ale României, nu mai erau ”vânduți plătiți de Soroș”, ci ”tineri care manifestează pentru ordinea de drept”, ultrașii din galerii, aduși de frații Negoiță, nu mai erau asimilați tinerilor din piață, ci considerați ”niște huligani carte distrug un protest pașnic și frumos”. Motivul acestei schimbări nu e că Gâdea, Radu Tudor și ceilalți ciumpalaci de la Antena 3 ar fi avut vreo revelație, ci faptul că, potrivit ordonanțelor șmecherești ale lui Ciordache, Dragnea scapă de pușcărie, dar Dan Voiculescu rămâne, în continuare, la bulău. Și e normal să fie vărănelul cătrănit și să poruncească anteniștilor să dea de pământ cu Dragnea: după câteva a făcut el ca să vină PSD la putere, să fie tratat acum de mustăciosul cu dinți galbeni cu un mare refuz?  

La fel, Victor Ciorbea care acum vreo două zile ne zicea că n-are cum să atace la Curtea Constituțională ordonanțele, că nu-s intrate în vigoare, ieri s-a răzgândit, brusc și astăzi va anunța, se pare, că le atacă mintenaș. Ce-o fi vorbit Iohannis cu el, când l-a băgat în ședință, nu știu. L-o fi amenințat că-i confiscă ochelarii, i-o fi promis că-i plătește el ratele, i-o fi zis că-i mai dă un mandat ca Avocat al Poporului, cert este că fostul premier a trecut și el de partea poporului, lăsându-l pe Dragnea în ordonanța goală.

Însă cel mai clar barometru că PSD e pe făraș, cu grindenii, grăjdenii și ciordachienii lui cu tot, e poziția asumată de PF Daniel, care a declarat: ”adesea există violență și tulburare pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu și care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere și de profit material fără limite.” Carevasăzică, după ce 27 de ani a fost cel mai bun agent electorat al PSD-ului lui Iliescu, Năstase și Ponta, până și Biserica a ajuns să se delimiteze de PSD-ul lui Dragnea. Probabil că această întoarcere a armelor de către BOR nu e nici ea întâmplătoare: s-o fi săturat până și PF-ul, despre care știm cu toții cât este de modest îmbrăcat și de distant față de agoniseala materială, de lăcomia după putere și avere a lui Dragnea. Nu de alta, dar ce face teleormăneanul care se vrea stăpân total peste România nu mai e lăcomie fără margini, e deja concurență neloială față de Preafericitul!

Rând pe rând, pe Dragnea îl vor părăsi toți. Nu doar foștii aliați, ci și sclavii din dotare, care aparent încă îi sorb de pe buze cuvintele mincinoase. O să-l lase de izbeliște până și fătuca aia de 24 de ani, care brusc își va da seama că Dragnea e mai lacom decât Năstase, mai mincinos decât Ponta și mai șulfă decât Iliescu. O să rămână singur-singurel, căci îl vor abandona atât famiglia mare de mafioți, cât și familia mică, aproape minoră, cu care trăiește în concubinaj de când a lăsat-o pe Bombonica. Și din familie, celula de bază a societății, nesătulul Dragnea o să rămână doar cu celula. Așa să îi ajute Dumnezeu!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare