HomeActualitateProcurorii nu înțeleg cum funcționeaă fotbalul românesc

Procurorii nu înțeleg cum funcționeaă fotbalul românesc

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) dau dovadă că nu prea înțeleg cum funcționează fotbalul românesc.

Organele de anchetă îl acuză pe omul de afaceri Gigi Becali, patronul Fotbal Club FCSB, de spălare de bani, prin tranzacționarea unui teren, împreună cu nepotul său, Vasile Geambazi, finanțatorul formației Academica Clinceni.

Procurorii nu au înțeles că, în definitiv, nu este vorba de o spălare de bani, ci de o simplă datorie pe care Gigi Becali o avea față de nepotul său, conform protocolului nescris al Ligii I de fotbal.

Dacă o formație îi cedează o partidă sau mai multe unei alteia, beneficiara punctelor este datoare să ofere prime echipei adverse. Aceasta este regula de bază, pe care Liga I o are, încă de pe vreamea când se numea Divizia A.

Formația Academica Clincei și-a făcut pe deplin datoria față de echipa lui Gigi Becali, cetând, fără drept de apel, în ambele meciuri disputate.

Acum, a fost rândul latifundiarului din Pipera să plătească prime de joc sportivilor de la Clinceni, pentru efortul depus.

Însă procurorii anticorupție au intervenit și, pe lângă spectacolul specific Ligii I, riscă să strice și sărbătorile unor fotbaliști care trag din greu pentru astfel de piese de teatru.

Chiar când se apropie sărbătorile de iarnă și pauza competițională, când toată lumea din fotbalul românesc vrea să culeagă cireașa de pe tort, Liga I riscă să rămână fără blat pentru prăjitură.

Vestea că Gigi Becali ar putea să ajungă din nou după gratii a reaprins însă speranțele suporterilor Fotbal Club FCSB pentru titlul de campioană a României.

Ultimele titluri ale formației roș-albastre au fost obținute chiar când finanțatorul clubului se afla în închisoare.

Problema este că managerul clubului, Mihai Stoica, va trebui să găsească o soluție pentru a fi din nou alături de Gigi Becali, ca în vremurile bune.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare