HomeActualitateProgramul „Prima Pipetă”, demarat de la 1 aprilie

Programul „Prima Pipetă”, demarat de la 1 aprilie

Creşterea, începând de mâine, a accizei pe combustibil, este privită de mulţi români cu spaimă şi îngrijorare. Temerile lor sunt însă, spun guvernanţii, total neîntemeiate, pentru că vor fi luate o serie întreagă de măsuri spre a atenua şocul scumpirii. Astfel, după ce astăzi, la benzinăriile din întreaga ţară va fi implementat programul „Ultimul Plin”, de mâine ministerul Tineretului va lansa programul „Prima Pipetă”, destinat şoferilor cu salariu minim pe economie.

„E adevărat că aceştia nu-şi vor mai permite niciodată să cumpere mai mult de un cinci litri de benzină şi de aceea ne-am gândit ca, dacă tot nu ne permitem să le oferim combustibil mai ieftin, măcar recipientul pentru combustibil să li-l dăm moca. Şoferii respectivi vor primi o pipetă de 4 ml, având pe ea inscripţia „Anul Victoriei – 2012, Anul lui Victor – 2014”.

Pentru fiecare pipetă umplută de la pompă, ei vor acumula puncte-cadou şi la sfârşitul anului vom organiza o tombolă, marele premiu fiind o excursie de Revelion la munte. Bineînţeles, deoarece benzina e scumpă şi pentru noi, transportul se va face cu trenul, deci fericiţii câştigători au toate şansele să petreacă un Revelion de neuitat în vagon, întrucât numai până la Comarnic vor face pe puţin 14 ore”, a precizat un înalt demnitar din minister.

Totodată, pentru a-şi dovedi ataşamentul faţă de valorile ecologice, guvernanţii vor încuraja folosirea cailor-putere naturali, care vor putea fi achiziţionaţi de la hergheliile agreate. La fiecare cal cumpărat din Constanţa, de pildă, şoferii vor primi cinci ani garanţie, un set de potcoave de iarnă şi primele zece plinuri cu nutreţ gratis, plus un autograf de la Radu Mazăre. „Vrem să fim prima ţară cu autostrăzi pentru cai, s-ar fi lăudat Dănuţ Şova, care speră astfel că numărul accidentelor rutiere se va reduce. „Pentru căruţele tunate, de fiţe, vom face bandă specială şi, de asemenea, vom interzice folosirea farurilor cu xenon şi a flashurilor, care pot deruta ceilalţi cai participanţi la trafic”.

Nu în ultimul rând, uzina de automobile de la Piteşti ar putea lansa, chiar din această vară, rezervorul mobil. Acesta funcţionează ca un hard extern de computer şi poate fi conectat şi deconectat de la maşină foarte uşor.

„Ne-am gândit că, la cât costă benzina, nimeni n-o să mai aibă nevoie de rezervoare de 50 l. Un rezervor de 500 ml va fi arhisuficient şi şoferii şi-l pot agăţa ca breloc, la chei, fără să mai stea cu teamă că cineva le-ar putea fura maşina doar ca să le scurgă benzina din rezervor”, afirmă surse din cadrul companiei.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare