HomeActualitatePSD, un partid fără bile

PSD, un partid fără bile

Deși, teoretic, nu erau mari șanse ca moțiunea PNL-USR să treacă la vot, am sperat și eu până în ultima clipă, cum au sperat, probabil, mulți români, să văd o mână de pesediști curajoși care să tragă scaunul de sub fund grindenilor, servililor și celorlalte rozătotare nocturne oploșite prin Palatul Victoria. Am sperat degeaba. În momentul de față, cu excepția câtorva europarlamentari și a unor primari mai cu tupeu, grupul parlamentar PSD nu este decât o mare bandă de hoți, cu rolurile bine stabilite: unii sunt ciorditori, alți prăduitori, majoritatea sunt tăinuitori. Nici măcar unul dintre parlamentari PSD și ALDE n-a îndrăznit să spargă consemnul dat de Dragnea și Tăriceanu și să spună în fața țării: „Nu votez ce-mi dictează Partidul, voteze ce-mi dictează conștiința”. Ceea ce înseamnă că băieții și fătucile alea ori nu știu să scrie, nici măcar după dictare, ori n-au dram de conștiință.

E drept că, spre a evita orice surprize, Dragnea le-a interzis parlamentarilor PSD să voteze, dar asta nu face decât să-i acuze și mai mult pe aleșii respectivi. Stând, cuminți, în bănci, pesediștii au arătat că nu-s decât niște păpușoi fără creier, care se mișcă după cum îi saltă Marele Păpușar: le zice el să huiduie, huiduie, le zice să plece din sală când vorbește Iohannis, pleacă, le zice să nu se miște la vot și să nu bage unul măcar bila în urnă, stau nemișcați în bănci. Refuzând să voteze azi, pesediștii au dovedit, încă o dată, că-s un partid fără bile. Un partid de scopiți politic, de claponi îngrășați din banii noștri, o ciurdă de eunuci care nici de respirat nu îndrăznesc să respire până nu le dă voie sultanul Teleormaniei.

Faptul că niște hoți prinși la furat, în miez de noapte, n-au reușit să fure, nu-i face mai puțin hoți. N-au reușit acum, dar cu siguranță vor reuși data viitoare. Faptul că, din tot partidul ăla, nu s-a găsit măcar un parlamentar să se delimiteze de hoți înseamnă că toți sunt de acord cu hoții, deci nu mai avem nicio nădejde că într-o zi guvernul de bandiți nocturni ar putea fi demis de propriii susținători. În Parlament deci, hoții au triumfat. Au triumfat, în parte, azi, și la Curtea Constituțională. Dacă vor triumfa și mâine, pe deplin, iar Ordonanța 13 va intra în vigoare, nu mai avem decât două posibilități: să acceptăm că România este o țară de hoți, condusă și legiferată de hoți, în care noi, oamenii cinstiți, suntem anomalia, sau să ieșim în stradă și să nu plecăm până nu pleacă hoții. Cineva trebuie să arate că are bilele la el în țara asta. Și, la urma urmei, dă-o naibii de treabă, stăm să ne fxxă niște scopiți?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare