Recensământ: Sibiul, orașul cu cea mai mare populație; sunt zeci de mii de sibieni de Ilfov și din Moldova, în piețele din toată țara

de Laurenţiu Muşoiu , 03 noiembrie 2022
Recensământ: Sibiul, orașul cu cea mai mare populație; sunt zeci de mii de sibieni de Ilfov și din Moldova, în piețele din toată țara

Datele centralizate de ce s-a putut realiza din ultimul referendum al populației și gospodăriilor din România arată că Bucureștiul nu mai este, de departe, orașul cu cea mai mare populație din țara noastră.

Poziția Capitalei în acest top nu a fost luată nici de alte orașe cunoscute ca mari, precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov sau Constanța, ci de un municipiu reședință de județ despre care se spunea că este mic, cu toate că a dat cel mai mare om din stat, Sibiul.

Cei mai mulți sibieni își desfășoară activitatea în afara Sibiului însă.

Datele colectate de recenzori de pe tarabele piețelor agroalimentare din toată țara arată că sunt sute și chiar mii de sibieni sunt prezenți în mai toate localitățile.

Cele mai mari șanse sunt ca primul piețar care îți iese în cale în orice spațiu agroalimentar să fie sibian.

Chiar dacă aceștia dețin buletine de Chiajna, Voluntari, Chitila, Alexandria sau Vaslui, mai toți piețarii sunt autodeclarați sibieni.

În aceeași măsură, orice parizer de Ilfov este recunoscut prin toate piețele din Capitală și din alte orașe drept salam de Sibiu.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+