HomeActualitateReforma educației: sărac lipit = geniu

Reforma educației: sărac lipit = geniu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că reformele în învățământ sunt pe drumul cel bun și chiar dacă până acum nu a declarat nimic presei despre proiectul ei ultrasecret de reformare a sistemului educațional, a sosit momentul să-i liniștească pe toți românii: „Dacă ați văzut la știri școli distruse, cu pereți crăpați, mobilă veche, 100 de copii înghesuiți în 20 de metri pătrați și alte condiții groaznice, asta face parte din reforma educațională pe care suntem siguri că o vom impune și în Europa”.

  Conform unui studiu realizat la cererea Ministerului Educației, majoritatea geniilor în aproape toate domeniile de activitate provin din medii foarte sărace, familii dezorganizate și zone unde toaletele bisericilor arată mai bine decât toată școala. Așa că Ecaterina Andronescu a decis ca, până-n 2017, doar școlile din marile orașe să mai beneficieze de orice formă de confort. „În București ne este mai greu să lansăm acest proiect pentru că sunt mulți copii cu bani care-și permit șofer personal, așa că nu am produce reacția dorită dacă am închide toate școlile din sectorul 6, de exemplu”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Un material realizat de o televiziune bulgărească într-un sat pitoresc din județul Giurgiu a scos la iveală faptul că mulți copii, care-nvățau pe bănci rupte și între doar trei pereți, prezentau capacități intelectuale incredibile și erau cu atât mai deștepți cu cât viața le era mai grea.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare