HomeActualitateRevista Tresei: Să nu cobești vita de Kobe

Revista Tresei: Să nu cobești vita de Kobe

Ce l-ar mai putea salva pe Victor Ponta de bisturiul DNA, de operația de detructurare a tentaculelor încrucișate al afacerilor sale de partid și de famiglie? Păi, omul s-a pregătit din timp să se dea victima unei lovituri de stat. A pescuit Cazul Rarinca din neantul nemulțumirilor unor judecători (că nu au fost admiși în CSM) și și-a creat o similitudine. Chit că băieții și fetele de la Tembeliziunea mult prea încarceratului Dan Voculescu au cam tras spuza accidentului judiciar peste pupăza de le mai este încă șef. Zilele acestea se cam fâsâie și Cazul Rarinca – aflăm din presă că, după ce judecătorii admit în motivarea sentinței de achitare că există șantaj: ”Din verificarea actelor şi lucrărilor dosarului rezultă că atât procurorii prin rechizitoriu, cât şi judecătorul primei instanţe au dat o încadrare juridică corectă faptei de şantaj reclamată de persoana vătămată”, se străduiesc apoi să-și găsească motive și motivații pentru a-l minimiza și a da achitarea. Aflăm că, după Băsescu, de vină ar fi Livia Stanciu. Și cum altcineva este întotdeauna de vină pentru că “Diavolul, pizmașul neamului omenesc, ne împinge în păcate”, ne zice și Sebastian Ghiţă, prospăt ieşit de la DNA, câte ceva despre îmburdarea în vinovății.

* De la amicul de bon fiscal în Dubai al lui Ponta aflăm în premieră absolută că și pe acesta îl paște punerea sub control judiciar, motiv necesar și suficient ca să i se interzică intrarea în sediul Guvernului. Adică, niște reprezentanți ai statului, ații decât cei judecătorești, vor să-l oblige la demisie “prin tertipuri judiciare” pe cel mai cel om al statului, cel care chiar credea că El este Statul. Vedeți linia melodică a refrenului pe care au să-l tot fredoneze cei din PSD zilele ce vor urma: tertip, judiciar, lovitură de stat, bla-bla-bla? Mă întreb retoric, în speranța că nici un procuror nu-și riscă cariera politică pentru a termina un individ gata terminat politic: este procurorul de caz un şantajist de duzină, care umblă cu lumânarea după sponsorul Asesoft să-l oblige pe acesta să-l sfătuiască pe Ponta să demisioneze? La ce ar mai trebui, din moment ce DNA ar fi primit un ajutor nesperat la finalul lunii mai când, prin poştă, a primit declaraţia unuia dintre cei angajaţi să strângă voturi pe tigăi pentru Victor Ponta? Acesta le-ar fi trimis procurorilor şi documentele uitate pe un colț de etajeră la biroul de campanie din Chişinău. Unul dintre documente cuprindea calcule, sume de bani, numărul de voturi strânse, iar un expert a stabilit că scrisul i-ar aparţine lui Sebastian Ghiţă.

* Și încă nu am vorbit nimic despre Dosarul Rompetrol. Conform celor de la România Curată, ar fi vorba despre “creanța Turkmenistan, privatizarea Rafinăriei Vega, a Rafinăriei Petromidia între 1999 – 2000 și celebra ordonanță a Guvenului Năstase din 2003, prin care practic s-au reeșalonat până în 2010 datoriile istorice ale Petromidia, de aproape 600 de milioane de dolari”. Și ar mai fi o amenințare pentru cuplul infracțional Ghiță-Ponta: numirea lui MRU la SIE, pentru un al doilea mandat. Acolo ar exista dovada că Ponta a fost ofiţer acoperit al unui serviciu secret şi simultan procuror. De unde și urletele de deznădejde ale pesediștilor de bine la auzul veștii numirii lui MRU la conducerea SIE. Motiv și pentru Victor Ponta să ne zică cum s-a întâlnit hoțul cu prostul: “Klaus Iohannis ne-a păcălit”. Și, să nu mai plângă Liviu Dragnea, de să i se-noade mustățile și să sară ia de pe el, a adăugat: “Voi veni mult mai repede în ţară. Nu ştiu dacă România mai e o ţară democratică”. Cum orice afirmație de-a Plagiatorului Mitoman se citește invers, Dragnea și ce va mai rămâne din PSD ar cam trebui să-și facă bagajele.

* Revenind al Sebi Ghiță (să facem cercul, să nu fim hoți, să le ajungă la toți), DNA îl urmăreşte penal și pentru “trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor UE şi coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 şi la cele prezidenţiale din 2014”. Numai așa realizăm cum de a fost posibil ca Che Gargara să obțină niște rezultate inexplicabile în primul tur al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova. Fără cumpărarea de voturi de către Ghiță, Plagiatorul Mitoman nu ar fi avut parte de un asemenea suspect triumf. Și așa ajungem la viitoarea clamată “tentativă de lovitură de stat” (adică ne vorbesc “specialiștii” din vara anului 2012). Se credeau veșnici și acum sunt amorțiți. Păi, amorțit era și Năstase fix acum 3 ani, când nu s-a trezit nici măcar după ce și-a bubuit un glonte prin fularul Burberry direct în gușă. PSD este un partid în disoluție. Cum ziceam, este de neprețuit momentul în care Liviu Dragnea a ajuns să se cânte în public, cerându-i lui Ponta să facă un efort şi să revină rapid în țară. Căci și Tata Socru, cam vânăt la față, simte cum se apropie de el un nou dosar penal. Așa, de Romsilva și de retrocedat păduri.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare