HomeActualitateRevista Tresei: V-ați luat țara-napoi? Acum scoateți banii!

Revista Tresei: V-ați luat țara-napoi? Acum scoateți banii!

Românii și-au luat țara înapoi în 16 noiembrie 2014, cu ajutorul celor din Diaspora. S-a stat la coadă pentru asemenea marfă. Așa că acum trebuie să scoată banii și să plătească pentru ceea ce au primit. Adică un fel de USL mai mascat. Ai n-ai de lucru, pentru că ți-ai făcut de lucru cu Ponta, plătești. Contribuția este de de 67 de lei/lună. Cam 800 de lei pe an de la fiecare român, inclusiv de la cei trăitori în afara granițelor țării. Conform legilor Uniunii Europene dubla impunere este ilegală iar orice contestație în justiție va fi în defavoarea statului român.

* De la 1 octombrie, odată cu trimisul banilor la cei dragi, românii care lucrează în străinătate vor trebui să-și declare adresa fiscală. Statul vrea și el să fie considerat printre cei dragi ai românilor care lucrează în străinătate. ANAF consideră că doar prin controlul amănunţit al banilor care ajung în România pe diferite căi se poate face o impozitare corectă. Astfel, potrivit unei directive de ultimă oră, va fi verificată proveniența banilor pe care românii din Străinezia îi trimit acasă. Decizia cică va împiedica evaziunea fiscală. De fapt ajută statul român, aflat deja într-un impas financiar, să treacă de alegeri politicienii cu tot cu pomenile lor electorale.

* Cică un jihadist britanic, fugit să lupte pentru ISIS, s-a supărat pe colegii lui de jihădeală din cauză că: „Nu au maniere, fură mâncare din frigider şi ţin bucătăria murdară”. Bine, mai iau și gâții și preferă să facă curat aruncând în aer tot ce le stă în cale. Povestește jihadistul, terorizat și că i s-a umblat în bagaje fără permisiune. În plus: ”În vest te aştepţi să pleci dintr-o cameră cu aceiaşi pantofi pe care îi purtai atunci când ai intrat. Aici, în Sham, fraţii noştri sirieni au o filozofie ciudată şi cred că oricine poate să folosească încălţările oricui, indiferent de mărime. Cineva care poartă 40 poate să îţi ia pantofii şi să plece deşi tu porţi 44 şi e posibil ca el nici să nu observe asta. Cudat? Sigur că da”. Nu știu ce război se duce acolo în Siria și, ce armată se face în “armata” ISIS. În armata pe care-am făcut-o în mod patriotic în România era sarcină patriotică să umbli în valiza altora fără să ceri permisiunea. Iar în studenție, la cămine, plecau unii chiar și cu prietena ta dacă nu erai prea atent. Niște teroriști.

* Senatorul PNL de Cluj Marius Nicoară i-a cerut demisia de onoare din funcția de președinte al CJ Cluj colegului său de partid Mihai Seplecan. Cică a făcut de râs partidul când s-a lăsat păcălit de un jurnalist să se dea pasagerul cu numărul 1 milion aterizat pe Aeroportul Internațional Cluj. Să vorbești despre onoare și despre rușinarea partidului fiind cunoscut drept “senatorul porno”, indiferent de motorul de căutare on-line pe care-l folosești? Sau după ce ai comis un accident de circulație fiind îmbibat cu alcool până la 1,4 la mie în sîngele extras la IML? Ce-i drept, se zvonește că avocatul angajat a găsit niște chichițe procedurale prin care să conteste modul de prelevare a probelor biologice și să-i scadă senatorului alcoolemia cu ceva procente, cât să nu devină chiar dosar penal, cu motiv de aplicare a Regulamentului de integritate al Noului și Mărețului PNL și de debarcare automată din toate funcțiile politice.

* Aud că-l plimbă cu alai print tot Bucureștiul pe cel care a fost Corneliu Vadim Tudor, rapsod de curte al cuplului Ceaușescu și mitraliera cu flegme din mâna lui Ion Iliescu. Cel cu care-și umplea de ridicol și infamie pe toți adversarii politici. Țin televizorul închis, că este clar că vom avea parte de colivă cam toată ziua de azi. Apoi au să-l îngroape cu onoruri militare. S-a dus dracului onoarea. Ce ziceam și mai sus?

* Lui Klaun Iohannis îi este ușor să nu vizioneze paranghelia, să-și țină televizorul oprit. Nu are televizor în birou. Domnia sa este un plin de chestii pozitive așa că pe masa lui de lucru poposesc exclusiv monitorizarea ştirilor şi comentariilor pozitive din mass media. Cum să nu creadă el sincer că românii și-au luat țara înapoi, că tot ceea ce a citit el de pe bilețelele lui Mihalache chiar se întâmplă și că are cea mai supercalifragilistică soție din țară?

* Între timp ungurii își ridică gardul la graniță să țină afară leopardul. Am auzit că doi imigranți din Afganistan au izbucnit în lacrimi când au fost prinși că au trecut în România și au cerut să fie aruncați peste graniță în Serbia. Probabil a doua zi hăuleau voioși și-și luau cu bucurie porția de lacrimogene în figură la granița cu Ungaria. Un pic mai aproape de a-și recupera noua casă.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare