HomeActualitateRomânii nu se spală, românii se piscină

Românii nu se spală, românii se piscină

Sezonul cald înseamnă miresme delicate, parfumuri puternice și izuri meditative, toate provenite de la compatrioții certați cu săpuniera , dar de cele mai multe ori îndeajuns de pedanți încât să se viseze stăpâni de vilă cu piscină și Jacuzzi. Cumva ăsta-i un (alt) paradox românesc: parcă ne-am spăla, dar să fie cu stil și barosăneală.

Așa că ne-am gândit să le reamintim cetățenilor care locuiesc în satul România că-s câteva reguli de bun simț, nu de ordin estetic, când vine vorba de îmbăierea la comun:

1. Îți tai unghiile – Au existat vremuri tulburi ale civilizației când doamnele purtau la picioare unghii lungi. Probabil că prin anii 90 a existat un surplus de cheratină și un deficit de materie cenușie, dar bine că a trecut. Așa că e indicat să-ți tai unghiile de la picioare, altfel riști să calci pe cineva cu ghearele.

2. Haine curate – Chiar dacă mergi la mare, piscină sau baltă, e important să știi că nu mergi la o „mașină de spălat” publică. Așa că-i indicat să-ți aduci haine curate. Nu apretate, dar curate.

3. Corp curat – Aici e dilema cea mai mare „de ce să mă spăl, dacă mă duc să mă ud?”. Tocmai, că balta comună, oricum vrei tu s-o numești, nu e cadă comunală. Nu pleacă nimeni de acasă cu gândul că va zace-n zoaiele altcuiva. Ăsta e un gen de swing care n-a apărut încă, ăla în care ne dăm de la unul la altul mizeria.

4. Nu-ți face nevoie în apă – Poate părea șocant, dar s-a inventat toaleta, ba chiar am importat și noi realizarea asta. Așa că nu-i nevoie să te scapi pe tine-n apa de bazin. Și dacă o faci în mare, ai grijă ca valurile să-ți ducă ADN-ul spre ruși.

5. Nu te băga ca… –   dacă vezi că recipientul cu lichid și oameni este relative aglomerat, nu este imperative necesar să te arunci și tu în grămadă. Trebuie să dezvolți un simț care să te ajute să-ți dai seama când te bălăcești în apă și când în oameni.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare