HomeActualitateSe poate cu avionul? Destinații românești fără stres pe...

Se poate cu avionul? Destinații românești fără stres pe drumuri

Minunată țară avem. Păcat că nu-i asfaltată. Mai ales dacă ești bucureștean, oriunde plănuiești să-ți petreci vacanța, te lovești de aceeași problemă: dar cum ajungem acolo? Așa a decolat industria vacanțelor pe afară pentru români. Dar ce-ar fi să folosim avionul și în interiorul hotarelor, nu doar peste ele? Ar fi mai scurt? Clar. Ar fi mai scump? Se rezolvă cu un card de credit. Iar în unele cazuri, prețurile zborurilor sunt mai mici decât cele de tren. Ar fi mai anevoios? Depinde unde vrei să ajungi. În prinicipiu, orice atracție turistică, fie ea munte, lac, monument sau resort, se află într-o oarecare apropiere de un oraș cu aeroport în dotare. Prin urmare, încotro zburăm?

 

Facem un Cluj?

Două capitale România are. Cum le unești oare? Prin aer pare mai ușor decât pe jos. În ultimii ani, zborurile dintre cele două centre s-au ieftinit considerabil. Astfel că poți zbura acolo cu 30 de euro. Ce faci odată ajuns în Cluj-Napoca?Orașul este o atracție în sine. Cu arhitectură barocă, renascentistă și gotică, centrul Cluuujului îți încântă privirile. Iar viața de noapte îți va încânta sufletul. Ca să nu mai vorbim de varza a la Cluj, care te îmbie din ambele puncte de vedere. Dar la doi pași de oraș, se află și alte nestemate naționale: Salina Turda, Rezervația naturală Cheile Turda, protejată de UNESCO, Laguna albastră din Aghireșu sau celebrul Castel Banffy, care merită vizitat și dacă nu ești pasionat de muzică.

 

Bucovina nu-i așa departe

Toată lumea laudă sărbătorile petrecute în Bucovina. Și pe bună dreptate. Este unul dintre puținele locuri din România în care tradițiile se fac din inimă, nu doar pentru că niște turișiti le plătesc. Dar ca să ajungi acolo, îți trebuie o răbdare de fier și vreo 8-9 ore libere din viață. Mai recent însă, au început să fie tot mai multe zboruri către poarta de intrare în Bucovina, respectiv Suceava. Faci o oră de pe Otopeni până la Aeroportul Salcea. Iar de acolo, încă o oră și ceva cu trenul până în Bucovina adevărată, așa cum o cunoști din vederi, poze din cartea de Geografie, reportaje de sezon și poveștile norocoșilor care au fost deja acolo.

 

Timișoara, fruncea la low-cost

O oră dus, o oră întors. Și vreo 50 de euro toată distracția. Mai ieftin decât cu trenul. Și mai scurt decât o zi pierdută la mall. Practic, oricând ai chef să schimbi peisajul, poți să faci un city-break în Banat. Și ai ce vedea. Pe lângă orașul care păstrează farmecul secolelor trecute, cu ale sale parcuri, palate și catedrale, găsești multe atracții și în vecinătate. Cum ar fi Peștera Comarnic, salba de lacuri de la Semenic, Băile Herculane sau cascadele răsfirate pe tărâmurile minunate din Banat.

 

Iașiul, dulcele permis

Dulcele târg al Ieșilor nu mai e așa de prohibitiv geografic. Există o alternativă la rău-famata șosea E85, cunoscută pentru cei mai indisciplinați șoferi din țară. O cursă cu avionul din București te costă cam 25 de euro. Ceea ce-l face poate cel mai ieftin zbor intern din România. Norocul este că la capătul celor 50 de minute cu avionul, te așteaptă un oraș cât se poate de încântător. Un centru studențesc cu tradiție, Iașiul a devenit celebru în regiune pentru viața sa de noapte vibrantă. Iar deliciile culturale sunt și ele pe măsură. Este, până la urmă, ținutul scriitorilor. Așa că, indiferent ce gusturi ai, o să-ți placă în capitala Moldovei.

 

Încotro plănuiești următoarea escapadă? Ori în țară, ori afară, dacă ai un card precum CardAvantaj la îndemână, limita e cerul. Uneori, nici măcar el.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare