HomeActualitateTradiţionala bătaie de la Ruginoasa, înlocuită cu un duel...

Tradiţionala bătaie de la Ruginoasa, înlocuită cu un duel în citate de pe Facebook!

Ştim foarte bine că an de an, la Ruginoasa, în judeţul Iaşi are loc singura bătaie organizată din Moldova, restul bătăilor, indiferent că e vorba de bătăi de copii, de bătăi de neveste, de bătăi de cai etc, fiind, de fapt, nişte happening – uri artistice cu totul spontane. După ce autorităţile şi şefii Jandarmeriei locale au cerut localnicilor să nu mai vină la tradiţionala întâlnire din ultima zi a anului înarmaţi cu la fel de tradiţionalele bâte, topoare, lanţuri şi drujbe, aceştia s-au conformat.

Ca atare, în această dimineaţă, sătenii din Rediu, Dumbrăviţa şi Bugioaia s-au adunat în faţa primăriei şi au început să se dueleze în citate de pe Facebook. Cei din Rediu au atacat cu „Ceea ce nu trăim la timp nu mai trăim niciodată” (Octavian Paler), dar cei din Bugioaia au dovedit că sunt şi ei tari la palerologie, replicând cu „Iremediabilă este doar greşeala de a te lăsa strivit”. Sătenii din Dumbrăviţa nu s-au lăsat nici ei mai prejos, ci au lansat o ofensivă cu citate din Poptămaş: „Când e nori afară, nu se vede Luna”, „Dacă apa s-a răcit, poţi să spui adio ceaiului” şi „Ninge atât de tare în acest decembrie că ne-a luat pe toţi prin surprindere”.

La rândul lor, ţăranii din Bugioaia au parat elegant, tot cu un citat faimos din Poptămaş: „Fericirea înseamnă ţigară după şi apă caldă înainte”. Confruntarea nu s-a tranşat încă, deoarece, tocmai atunci când cei din Bugioaia erau consideraţi ca şi învingători, un băiat cam nătâng din Rediu, rodul dragostei sincere dintre doi verişori, a venit cu geniala idee de a da un citat din Florin Piersic. Vă vom ţine la curent cu evoluţia lucrurilor, atunci când băiatul va reuşi să termine citatul. Până atunci, vă dorim „La mulţi ani!” şi „Paşte fericit!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare