Trei lucruri pe care le mai putem da moldovenilor pentru secetă

de George Bonea , 11 octombrie 2012
seceta

Cu aproximație, în ruso-româna de Google Translate, moldovenii de peste Prut ne-au sesizat că pe la ei e secetă și n-a crescut nimic. Grâu, roșii, fructe, vedete TV, cântăreți, toate-s uscate și nu merg vândute nici măcar pe post de produse confiate. Așa că România a hotărât să ofere ajutor suma de 50.000 de euro, când știm cu toții că dacă trimiteam un sobor de preoți experți în rugăciunea ploii treaba se rezolva mult mai repede și mai ieftin. Ce o să facă moldovenii cu 50 de mii de euro? Să-și cumpere un Logan II de poliție cu jumătate din dotările lux și să pună-n urmărire seceta? Ce ne facem dacă ceilalți frați ai moldovenilor le trimit 50.001 ruble? Iar picăm noi de soră zgârcită. Așa c-am gândit alte trei lucruri pe care le puteam trimite moldovenilor ca să lupte împotriva secetei:

1. Simona Gherghe – Nu are aptitudini speciale, și-n atâția ani de televiziune nu ne-a demonstrat că poate provoca o inundație de ceva, dar înțelege graiul moldovenesc și am rămas impresionați cu toții de cum a reușit să facă dintr-un rahat de emisiune un rahat mai mare. Poate e ceva în ea capabil să facă dintr-o secetă un lucru productiv. Oare va cultiva banane? O să pună guacamole-n solul moldovean? Ori papaya, cum nu mânca ea nici la mamaia. Rămâne de văzut, dar dacă moldovenii o cer, noi o dăm.

2. Monica Gabor – la pachet cu băutura făcătoare de chinezi mici, roz și bogați. Din rezerva națională de băutură energizantă Mr. Pink, c-am înțeles că a adus Monica s-avem în cazul în care ne taie rușii distribuția de gaz, și ginko biloba, să le donăm moldovenilor să inunde pământul crăpat de soare. Să-l facă orezărie ș-apoi să vezi frumusețe ce o să crească acolo. Numai’ una și una, toate bune de trimis la export să se producă. Legumele, firește.

3. Claudiu Răducanu – revenit în țară după ce și-a încercat norocul în străinătate, pe postul de vârf de lance și centru de răcoritoare, Răducanu poate pune umărul la prinderea lui Secetă. Nu uitați, în CV-ul lui Răducanu se găsește și arestarea lui Caniculă, un criminal în serie care a băgat spaima-n români acum ceva ani.

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+