HomeActualitateUn guvern cu pixu-n mână

Un guvern cu pixu-n mână

Spre deosebire de țiganul care, ajuns împărat, îl belea întâi pe tac-so, Dragnea, țărănușul de Teleorman, ajuns autocrat n-a belit pe nimeni. Urmează să belească justiția, cât de curând, dar asta e altă problemă. Momental, cum ar zice el, Dragnea vrea dăcât să-și instaleze guvernul. Care, din câte observăm în lista prezentată, nu e un guvern ca toate guvernele, ci o adunătură de majordomi, valeți, ține-cai, duce-tăvi și fete-n casă pentru care singurul criteriu de alegere l-a reprezentat obediența față de slăvitul conducător venit direct de pe ogor.

De la ultimul Congres al PCR, în 1989, n-am mai văzut atâta slugărnicie adunată la un loc ca în poza de grup alăturată. Erau prin zonă atâtea bale și metri de limbă încât mă și mir cum n-a alunecat vreun membru al cabinetului, ca pe coji de banane. Toate privirile erau ațintite spre liderul suprem, nimeni nu îndrăznea să rostească vreo virgulă măcar, până când mustața lui Dragnea nu se ridica, în semn de încuviințare, iar premierul desemnat, Sorinel, chiar s-a bâlbâit de câteva ori, neștiind dacă a primit, din partea stăpânului suprem, undă verde să zică și el ceva.

Această scenă de grup cu negrișori pe plantația vechilului Dragnea e reprezentativă pentru cum va arăta guvernarea, pe următorii patru ani. Va fi un guvern cu pixu-n mână. Bine, gurile rele ar putea spune acum că unele doamne din el aveau deja de multă vreme obișnuința să se joace cu pixul, pe sub birourile diverșilor șmecheri de partid și de stat, dar acum cu pixul se vor ocupa toți. De la premierul Grindeanu, care a luat deja pixul și s-a jucat cu el încă de săptămâna trecută, lăsându-l pe ventrilocul Dragnea să vorbească în locul lui, până la alți purtători loiali de pix care, întâmplător sau nu, îi datorează totul mahărului teleormănean. Tot ceea ce acești domni și doamne vor avea de făcut este să dea cu pixul pe ce poruncește stăpânul.

Și, dacă în guvernul Ponta, mai existau grupări de interese divergente, în guvernul Dragnea – că Grindeanu nu-l putem numi – există un singur grup, ca un monolit: grupul adulatorilor lui Liviu, grup care și când spune ”Tatăl nostru” și pupă icoane, tot la Dragnea se gândește.  Ne așteaptă patru ani cumpliți, în care nostalgicii își vor aduce aminte cu prisosință de Ceaușescu. Doar că, spre deosebire de original, acest Pingelică mustăcios din Teleorman nu va construi nimic pentru țară: nici metrou, nici autostrăzi, nici fabrici, nici uzine. În schimb puteți fi siguri că, peste patru ani, conacul ăla al lui Dragnea, de mii de metri pătrați, din Alexandria, nu se va mai întinde doar pe patru străzi, ci pe patru granițe: toată țara va fi un imens conac și totul în ea, de la pensionarii prostiți cu 20 de lei la pensie, la hipsterii fripți cu o sută în plus la impozit, de la fătuca-secretară care i-a furat locul Bombonicăi la valeții care freacă pixul prin guvern, îi va aparține dăcât lui Liviu Dragnea. Scoateți România de pe hărți, ștergeți-i numele din istorie și fiți bineveniți în Teleormania!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare