HomeActualitateUrziceniul și iarba verde de-altădată

Urziceniul și iarba verde de-altădată

Sărbătorirea sentinţei Varanului ne-a prins în Urziceni, unde am fost împinşi (de un coleg) la munca pe teren (are colegul o buturugă în stare să răstoarne şi carul alegoric cu Mazăre pe post de Alexandru Macedon). Am vrut să vedem şi noi terenul pe care, cu nişte ani în urmă, Unirea fotbalistică se lua în chiloţi la baionete cu nemţii prin cupele europene ori își făcea antrenamentele pentru Champions League.

Avertizați asupra abandonului decretat de administrația locală, ne aşteptam să găsim în locul gazonului verde de altădată o frumoasă plantaţie de urzici, udată ştiinţific la rădăcină de maidanezii (nefotbalişti) locali. Realitatea a întrecut însă orice presupunere a noastră, iar asta, credeţi-ne, nu-i ceva simplu pentru nicio realitate. Primăria urziceneană a bătut recordul naţional la recolta de fân pe respectivul teren, realizarea fiind, aşa cum puteţi vedea în imagine, una impresionantă.

O jună brună, cu pretenții de secretară-n Primărie dar cu aspect de hostesă înghesuită într-o rochiță cu cinci numere mai mică, a avut amabilitatea să ne declare, în lipsa Primarului reţinut (puşchea pe limbă!) de treburi în deplasare: "Eu sunt angajată recent aici, nu am apucat vremurile când locul era considerat teren de fotbal. Despre Unirea mai poţi auzi poveşti doar în cârciumile locale, unde se desfăşoară actualele competiţii din Urziceni. Domnul Primar e foarte încântat de recolta obţinută şi are planuri mari: iarba va fi balotată cu grijă şi comercializată, en detail, la pungi de câteva grame, către consumatorii locali de senzații tari, dumnealui apreciind că încasările vor fi suficiente pentru a putea achiziţiona un jucător renumit, în jurul căruia să reclădească echipa. Evident, nu va fi vorba de Messi, dar măcar de-un profesionist veteran ca Semeghin, știți, spaima sticlelor cu vin, tot s-o strânge. Bineînţeles, avem nevoie de o echipă întreagă şi vom cumpăra apoi jucători din campionatul intern. Sunt considerabil mai ieftini şi le place mult iarba. Am fost şi eu la un meci la Bucureşti şi spectatorii nu-i scoteau din "boilor", "ierbivorilor", "vaca de mă-ta", "nevastă-ta se tăvăleşte-n fân" şi "mai trageţi, bă, multă iarbă pe nas??" Personal, nu-mi place fotbalul, dar fânul este o slăbiciune a mea, sunt fată de la ţară. Vrea cineva să vadă căpiţele de aproape?"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare