HomeActualitateVasele de croazieră vor fi dotate, în mod obligatoriu,...

Vasele de croazieră vor fi dotate, în mod obligatoriu, cu moldovence siliconate

Accidentul petrecut zilele trecute în Marea Tireniană a fost pus de presă, în mod cu totul eronat, pe seama unei pasagere clandestine din Republica Moldova, Domnica Cemortan. Aceasta, zic gurile rele, s-ar fi dat cu căpitanul de pe Costa Concordia în bărcile de salvare, cu puţin înainte ca pupa vasului să penetreze, tandru, fundul mării, fiind deci principala vinovată pentru naufragiu. Nu vă grăbiţi totuşi să credeţi că pe Domnica asta mititica ar fi trebuit să o cheme, mai curând, Cemortal, de vreme ce nu e penală, ci de-a dreptul letală, căci adevărul e cu totul altul.

Astfel, după ce au analizat la sânge dramaticul incident, armatorii companiei maritime de fiţe au ajuns la concluzia că nu surioara noastră de gintă moldovinească ar fi fost de vină pentru accident, ci tocmai lipsa de suficiente moldovence pe navă. Fiindcă, dacă toţi cei 3.000 de pasageri ar fi avut la ei câte o basarabeancă din asta focoasă, cu cauciucuri de iarnă pe faţă, nu s-ar fi ajuns la o asemenea tragedie. Ca atare, acţionarii companiei au decis ca, începând cu sezonul turistic primăvară-toamnă 2012, să-şi doteze toate vapoarele de croazieră cu basarabence siliconate.

Fetele vor fi angajate în funcţie de dotări, astfel încât toţi pasagerii, chiar şi cei supraponderali, să se simtă în siguranţă la pieptul lor – vă daţi seama că nu se poate aloca o plasticată cu cupe mărimea 3 la un malac de două chintale! Înainte de ieşirea în larg, vestele de salvare în viu vor fi supuse unui test de anduranţă foarte dur, pentru a se vedea dacă rezistă la condiţii de temperatură scăzută, apă sărată şi întuneric beznă. De asemenea, având în vedere că unele vase navighează la latitudini destul de apropiate de Cercul Polar, va fi verificată şi rezistenţa fetelor la gheaţă, o echipă de specialişti frecând timp de zece minute silicoanele, spre a vedea dacă acestea se umflă sau nu cumva se dezumflă la contactul cu materia rece, din cauza unor eventuale scăpări pe la supapă.

Dacă metoda îşi va dovedi eficacitatea, unul dintre primele vapoare de mare tonaj care vor putea beneficia de asemenea  (ne)veste de salvare va fi chiar replica în mărime naturală a Titanicului. După cum se ştie, acesta va porni în croazieră, peste Atlantic, în luna aprilie, la exact o sută de ani de când tizul lui se scufunda după ciocnirea de un aisberg. Armatorii consideră că, având la bord câteva mii de moldovence gonflabile, noul vas chiar că va fi de nescufundat şi nu exclud posibilitatea să îl redenumească, în cinstea lor, „Ţâţanicul”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare